Erikvenneman
Image default
Onderwijs

Literatuurworkshops op school

Literatuur workshop op school

De leerlingen op uw school krijgen heel veel te maken met literatuur, in alle vormen en maten moeten de leerllingen de dingen leren en beheersen die hun schriftelijk wordt voorgeschoteld. Echter wordt de leerlingen nog altijd weining gevraagd wat de literatuur zelf is, en wat dit voor hun kan betekenen in hun toekomst. De term literatuur is ontzettend breed, daarom is het goed om hier onderscheid in te maken. CKVdag organiseerd onder andere verschillende literatuurworkshops, zowel online als fysiek op uw school. Een literatuurworkshop is er om de leerlingen literatuur is in een andere dagligt te presenteren. Het zal namelijk vaak het geval zijn dat de leerlingen een nogal sombere kijk hebben op literatuur. Dit door alle tijd die ze hier al aan kwijt zijn door de lessen die zij op school volgen. 

CKVdag heeft verschillende literatuurworkshops in haar aanbod, een daarvan is de workshop Blackout Poetry.

Workshop Blackout Poetry

Vooraf, ook deze workshop kan geboekt worden bij CKVdag alszijnde een online, hybride of fysieke workshop. De workshop Blackout Poetry daagt de leerlingen uit om poezie in de alledaagse teksten te herkennen. Bij deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met een markeerstift en maken zij op een creatieve manier een gedicht. 

Bij Blackout Poetry worden gedichten gemaakt door alle andere, overige, woorden in een tekst weg te halen door ze zwart te maken. Dit kan zorgen voor ontzettend gave gedichten, dit komt vaak al meerdere keren voor tijdens een workshop. Kinderen zijn ontzettend creatief en hebben een grote fantasie. Dit moet alleen geactiveerd worden bij de meeste leerlingen, zij moeten gemotiveerd worden om hiermee aan de slag te gaan. Daarom zorgt CKVdag er altijd voor dat de juiste docent voor de klas staat die precies weet hoe hij dit moet doen. Een workshop bij CKVdag is snel geregeld, neem vandaag nog contact op!

https://ckvdag.nl