Erikvenneman
Image default
Onderwijs

Dagproject op school

Dagproject op school

Basisscholen zijn constant bezig met het bedenken van leuke activiteiten om uit te voeren voor de leerlingen. Deze activiteiten moeten de juiste balans hebben in plezier en leerpotentie. Voor basisscholen is het vaak lastig om veel tijd te steken in het bedenken van de juiste activiteiten, dat kan zorgen voor niet de juiste activiteiten of soms helemaal geen activiteiten. Wat natuurlijk erg zonde is, de juiste activiteit kan een leerling erg helpen bij haar/zijn ontwikkeling. Op de basisschool wordt veel van de fundering gelegd die de leerlingen nodig hebben voor hun toekomst. Omdat het zo lastig is om de juiste activiteiten te organiseren is het wellicht een betere keuze om dit uit te besteden aan derden, organisaties die dit op een professionele en onderbouwde wijze uitvoeren. 

dagproject.nl is er zo eentje, een dagproject is een dag waarbij de leerlingen aan de slag gaan met het leren van heel veel nieuwe dingen. De inhoud hiervan is afhankelijk van de wens van de basisschool, wat vast staat is dat de leerlingen in ieder geval ontzettend veel gaan leren terwijl ze de hele dag plezier hebben. In overleg met de school wordt er een samenstelling gemaakt van workshops en/of voorstellingen om zo tot een volledig dagproject te komen. Sommige scholen werken graag met een thema, bijvoorbeeld muziek. 

Muziek dagproject

Een muziek dagproject is zo’n dagproject met een concreet thema, tijdens deze dag gaan de leerlingen aan de slag met het maken, leren en uitvoeren van muziek. Tijdens deze dag leren de leerlingen wat muziek is, welke kanten het allemaal kent en natuurlijk hoe zij dit zelfen kunnen maken. De workshops worden dan ook altijd gegeven door echt muzikanten die ervaring hebben in het geven van workshops. Het zou zomaar eens kunnen dat er een bekende zanger voor de klas staat. 

https://www.dagproject.nl

Gerelateerde artikelen

Cultuurdag op school

Groep 4 en de Cito-toetsen

Drie redenen om de opleiding projectmedewerker te volgen