Erikvenneman
Image default
Onderwijs

Top 5 kindervoorstellingen op Kindertheater.nl

Als je als school een voorstelling wilt kiezen, dan is er keuze te over. Maar welke voorstelling is nou écht geschikt? Wij zijn erin gedoken en hebben uitgezocht welke voorstellingen superleuk zijn voor kinderen. 

Om het voor jou makkelijker te maken hebben we een top 5 gemaakt van de leukste kindervoorstellingen. En laten we eerlijk zijn: ze verdienen eigenlijk allemaal wel de eerste plaats. Maar goed… we moesten volgorde aan brengen. Hieronder presenteer ik u de kindertheater top 5.

1. De Spraakversterker

Timo van den Heuvel weet weer een sterke kindervoorstelling neer te zetten in deze mooie productie. Deze voorstelling is speciaal geschreven voor kinderen die de Nederlandse taal niet goed beheersen, bijv. voor anderstaligen. En kan dus gegeven worden in het kader van NT2. Het is een voorstelling vol met liedjes, taal en poppentheater. Het mooie aan de voorstelling is, dat kinderen direct ook werken aan hun taalontwikkeling. 

2. Alle dagen feest! 

In dit lijstje mag de interactieve kindershow van Tijl Damen niet ontbreken. De show heeft allerlei mooie muzikale elementen. Tijl Damen’s voorstellingen typeren zich door zijn interactieve speelstijl. De bezoekers worden heel actief betrokken bij het geheel. Daardoor is elke voorstelling van Tijl Damen een feestje om mee te maken.

3. Raaf rond de Wereld

Raaf Theater brengt met de voorstelling Raaf rond de Wereld een kindervoorstelling waarin een variatie aan thema’s meegenomen kan worden. Daardoor is dit de ideale voorstelling om een feestje te vieren. Denk aan het afscheid van een juf of een meester, een jubileum van de school of een andere gelegenheid.

4. Gekrakeel op het kasteel

Nummer vier in deze lijst is opnieuw een voorstelling van Timo van den Heuvel. De voorstelling neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Terug naar de middeleeuwen! Het is een voorstelling van een uur en gaat over burgens, boeren en buitenlui. Allerlei leuke acts en vrolijke muziek maken de voorstelling tot een waar feest.

5. Tijger ontsnapt

Met Tijger ontsnapt heeft Jo de Rijck weer een mooie spektakelshow weten neer te zetten. Jo is de meest gevraagde kindertheaterartiest van Nederland en België. Hij heeft inmiddels duizenden shows gespeeld. Met veel humor, special effects, goocheltrucs laat hij zien dat hij veel meer is dan alleen maar een kindergoochelaar.
 

https://www.kindertheater.nl/voorstellingen/kindervoorstelling/