Erikvenneman
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school

Cultuurdag op school

Een cultuurdag op school, een dag waarbij (alle) leerlingen op een school actief bezig gaan met het leren van nieuwe disciplines. Een cultuurdag geeft de school een kans om in een dag heel veel nieuwe kennis binnen de schoolmuren te halen. Over het algemeen hebben de meeste leraren op een school hun handen al vol met de werkzaamheden die zij moeten uitvoeren. Dit weerhoudt hun ervan om zelf bezig te gaan met het leren van nieuwe disciplines om deze kennis weer over te kunnen dragen aan de leerlingen. Daarom zijn er organisatie’s als Cultuurdag die zich hier hard voor maken, bij Cultuurdag kan je namelijk altijd terecht voor een lading nieuwe kennis. 

Cultuurdag is een organisatie met een breed aanbod met verschillende activiteiten die op een school kunnen worden uitgevoerd. Cultuurdag regelt altijd de volledige organisatie van een workshopdag, de scholen hebben er praktisch geen werk aan. Afhankelijk van de wens van de school kan een cultuurdag in elke vorm en maat worden uitgevoerd. Zo heeft Cultuurdag een aanbod die ook varieert in discipline en stijl. Zo staat een leerling bijvoorbeeld s’ochtends te dansen en aan het einde van de middag de ins en outs van Virtual Reality te leren. 

Virtual Reality op school

Een voorbeeld van een gave workshop van Cultuurdag is de workshop Virtual Reality, bij deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met het ontdekken van de Virtual Reality techniek. Hier leren ze hoe een bril werkt, wat de bril allemaal kan en als allerbelangrijkst wat zij hier allemaal mee kunnen doen. Het valt inmiddels namelijk niet meer te ontkennen, virtual reality is hier om te blijven en zal in de toekomst een nog veel grotere rol spelen. Daarom is het belangrijk voor scholen om een hand te bieden in het bijleren van deze interessante en vooral belangrijke kennis. 

 

 

https://cultuurdag.nl