Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor kunststof spuitgieten voor uw project?

HSV TMP maakt gebruik van kunststof spuitgieten, een technologie gedreven proces dat gebruik maakt van de automatisering van de productie. De professionals van HSV TMP hebben de mogelijkheid om verschillende spuitgiettechnieken te gebruiken. Hierdoor bieden zij u volledige vormvrijheid bij het realiseren van uw productontwerp. Ook bieden zij u een aantal extra secundaire diensten aan teneinde uw project te ondersteunen. Diensten als: productontwikkeling, ontwikkelingstraject, productie en logistiek. Kijk gerust op de website voor meer informatie.

Wat is kunststof spuitgieten?

Kunststof spuitgieten is het proces van het smelten van kunststofkorrels (thermohardende/thermoplastische polymeren) die, eenmaal vervormbaar genoeg, onder druk worden geïnjecteerd in een vormholte (matrijs), die vult en stolt om het eindproduct te produceren.

De vier belangrijkste voordelen van kunststof spuitgieten

De technische mogelijkheden van kunststof spuitgieten zorgen ervoor dat vanuit één enkel proces en in één keer een product of onderdeel wordt gecreëerd dat herhaalbaar, nauwkeurig en kosteneffectief is, de gewenste functie heeft en een correcte oppervlakteafwerking heeft.

Herhaalbaarheid – dezelfde vorm kan in miljoenen worden geproduceerd

Nauwkeurigheid – het gefabriceerde product of onderdeel is niet alleen herhaalbaar, maar kan ook worden geproduceerd met een nauwe tolerantie.

Functionaliteit – het is mogelijk om een aantal functies in het spuitgietgedeelte te ontwerpen, waaronder complexe vormen die niet praktisch kunnen worden bereikt met andere materialen of processen

Afwerking van het oppervlak – met verschillende spuitgietprocessen in combinatie met specifieke gereedschappen kan een breed spectrum aan afwerkingen van het oppervlak worden bereikt, van hoogglans tot getextureerde oppervlakken en gesimuleerde natuurlijke vezels.

Kosten- en gewichtsefficiëntie – Bij de productie van volumedelen zijn de belangrijkste kosten de tooling. Eenmaal geïnvesteerd, kunnen de eigenlijke productieonderdelen een fractie zijn van de productiekosten in vergelijking met andere opties. Het gewicht van het onderdeel zelf in vergelijking met traditionele metalen onderdelen kan ook een kostenbesparing opleveren, van functionaliteit tot lagere logistieke kosten.

Quickscan

Dankzij de extra diensten die HSV TMP te bieden heeft, kunt u alles onder één dak regelen. Gemak dient de mens. Wilt u eerst weten of uw idee een kans van slagen heeft, kunt u een zogenaamde quickscan via de website aanvragen.