Erikvenneman
Image default
Banen en opleidingen

Frontend-ontwikkelaars: een toepassingsgids voor recruiters

We krijgen vaak verzoeken om Frontend-ontwikkelaars te vinden. Maar de vereisten voor elke vacature kunnen enorm variëren. Als u vaak op zoek moet naar IT-specialisten, op zoek naar de juiste technische vaardigheden, u weet waar we het over hebben. Het is moeilijk om niet te verdrinken in een woeste zee van technologienamen en IT-jargon. Om het leven een beetje gemakkelijker te maken voor hr-managers, recruiters en oprichters – in het algemeen, voor iedereen die kandidaten uit de vergetelheid moet halen, hebben we de gids voor het vinden van frontend-ontwikkelaars vertaald.

Wie zijn frontend-ontwikkelaars?

Dit zijn simpelweg de mensen die apps mooi maken. Ze richten zich op de interface: de look en feel van het product. Onthoud dat de frontend in wezen het laatste niveau is in app-ontwikkeling. Dit is geen kritische laag zoals de backend. Er is nog een artikel nodig om de backend te behandelen, dus hier is een zeer beknopte uitleg van hoe alle softwareontwikkeling werkt:

Een applicatie heeft drie dingen nodig: een GUI (grafische interface), bedrijfslogica en een Data Store (datastore). Geen enkele applicatie werkt als ten minste een van de vermelde componenten ontbreekt.

Grafische interface. Het stelt gebruikers in staat om te communiceren met het IT-systeem. Ze hebben echter geen speciale kennis of codeervaardigheden nodig. Wanneer u als gebruiker een app opent, ziet u niet een heleboel cryptische coderegels – dat is niet nodig. U klikt gewoon op een menu of een soort pictogram en krijgt uw weg op de gemakkelijke manier.

Bedrijfslogica is het brein van de applicatie. Het is de motor die de applicatie aandrijft. Dit is het niveau waarop algoritmen en wiskundige wetten heersen. Dat is de reden waarom ontwikkelaars die werken met bedrijfslogica, d.w.z. back-end-ontwikkelaars ontvangen enkele van de hoogste salarissen in de ontwikkelingswereld.

Waar denk je dat Frontend-ontwikkelaars verantwoordelijk voor zijn? Het is natuurlijk een interface. Kijk nu naar je cv en let op de woorden “interface”, “GUI” of “Graphical User Interface”. Bij frontend development zijn overigens sommige (super) gebruikers betrokken – de developers houden rekening met hun wensen en gedragspatronen.

WAT KUNT U NOG MEER ONTMOETEN IN DE SAMENVATTING VAN DE VOORSTE ONTWIKKELAAR?

UX staat voor User Experience en UI staat voor User Interface, en beide spelen een belangrijke rol bij applicatieontwikkeling. UI richt zich op mechanica en objecten (bijvoorbeeld knoppen en app-iconen), terwijl User Experience zich meer richt op de gebruikerservaring.

Met de komst van smartphones en tablets moeten ontwikkelaars ervoor zorgen dat de gebruikerservaring zo goed mogelijk is. Sommige beginnende ontwikkelaars richten zich mogelijk alleen op UI of UX. Gebruikerservaring is erg belangrijk als het om ontwerp gaat – kijk naar de foto, sommige fouten zijn niet eenvoudig op te lossen. UX-ontwikkelaars komen te hulp om ze te voorkomen. De frontend-superster zal ervaring hebben in zowel UI als UX.

De meeste applicaties zijn ontwikkeld voor specifieke API’s (Application Programming Interface). Dit helpt te begrijpen waarom frontend-ontwikkelaars applicaties ontwikkelen, waar ze zullen worden gebruikt – op de iPhone, tablet, in een bepaald sociaal netwerk. Hetzelfde programma moet steeds opnieuw worden herschreven voor verschillende API’s, afhankelijk van het project.

Frontend-ontwikkelaars moeten hun ontwikkeling afstemmen op API-parameters. De meest populaire API’s van vandaag zijn:

  • Google API
  • Facebook API
  • Twitter API
  • Amazon API
  • Salesforce-API
  • YouTube API
  • Word Press API
  • Html

HTML is een taal waarmee u opmaak voor sites en lay-out kunt ontwikkelen, maar nu kunt u uw site maken zonder enige kennis van HTML. Er is ook een ondersoort van. HTML 5 is gemaakt omdat Fash niet werkte met Apple-apparaten. Wanneer u iets in HTML5 maakt, vervangt het in feite alle dingen die u met Flash zou kunnen doen.

CSS (Cascading Style Sheets = Cascading Style Sheets)

Kortom, CSS maakt het gemakkelijk om uw HTML aan te kleden. Met trapsgewijze style sheets kunt u uw code op verschillende manieren visualiseren. Met slechts één klik op een knop. Dit betekent dat u in plaats van pagina’s met code te herschrijven, de kleuren en thema’s van de site kunt wijzigen door simpelweg één regel te wijzigen.

XML

XML vereenvoudigt het transport en de uitwisseling van gegevens via internet. Hierdoor is er over de hele wereld veel vraag naar.

Welke vragen kan een frontend-ontwikkelaar stellen in een interview:

Wie behandelt het product? Hoe zit de communicatie in het team en tussen collega’s van de product- en ontwerpafdelingen?

Tegenwoordig is een frontend developer geen introverte die met rust gelaten wil worden, maar een sociaal actieve specialist. Frontend-programmeurs willen nauw samenwerken met productmanagers en deelnemen aan de levensduur van het product. Het is belangrijk voor hen om de feedback van gebruikers te kennen.

Wat is het doel van het project?

De ontwikkelaars vragen uitvoerig naar de doelstellingen van het bedrijf en plannen voor die producten waaraan moet worden gewerkt. Ze willen werken voor zinvolle en nuttige diensten.

Zal UX aan het werk zijn?

Het komt voor dat we geconfronteerd worden met frontend-ontwikkelaars die zijn gegroeid uit UI / UX-ontwerpers, ze willen beide blijven doen. Gelukkig hebben bedrijven ook behoefte aan dergelijke specialisten.

Is het bedrijf klaar om nieuwe technologieën te gebruiken? Zo ja, hoe draagt ​​het bij aan de ontwikkeling van zijn medewerkers: conferenties, meetups?

En we horen vaak de vraag: is het mogelijk om te spreken op conferenties van een volledig Russische schaal, misschien internationaal? De JS-community groeit, maar is nog vrij klein, het is belangrijk dat ze verder gaan dan de community.

In welke evenementen zijn ontwikkelaars geïnteresseerd: MoscowJS, PiterJS, HolyJS, BeerJS, WSD (Web Standarts Days) en vele anderen. Bijvoorbeeld gesloten meetups aan de kant van andere bedrijven: Angular 2.0 Meetup.

En de belangrijkste vraag van front-end developers: welk framework gebruikt het bedrijf? Salarisverwachtingen zijn sterk afhankelijk van het gekozen kader.

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/