Erikvenneman
Image default
Vakantie

Leren zeilen bij een zeilschool is voor iedereen

Wilt u graag leren zeilen? Lekker het water op met een zeilboot, genietend met vrienden, familie of lekker rustig in uw eentje? Dan is een cursus bij een zeilschool aan te raden. Daar leert u alles wat u moet weten, zodat u veilig het water op kunt. Of zeilt u al langer, maar wilt u de kneepjes van het vak nog wat beter onder de knie krijgen? Ook dan kunt u bij een zeilschool terecht. Kinderen of jongeren die graag het water op willen hebben ook de keuze uit een scala aan cursussen. Wist u dat kinderen van 7 al kunnen beginnen met zeilen? Zo is er voor iedere zeiler wel een passende cursus te vinden.
 

Zeillessen voor volwassenen

Om goed te leren zeilen is het fijn om te beschikken over de nieuwste materialen. Zo weet u zeker dat de kwaliteit en staat van de materialen uw leerproces niet in de weg zullen staan. Let er dus op dat de zeilschool over goede boten beschikt. Daarnaast is het verstandig om voor een CWO gecertificeerde zeilschool te kiezen.

Het CWO (Commissie Watersport Opleidingen) beoordeelt zeilscholen. Zo weet u zeker dat u bij een goede school terecht komt. Ook wordt een diploma dat u bij een CWO gecertificeerde school haalt landelijke erkend. Voor beginners zijn er gezellige groepslessen, maar ook privélessen of flexlessen. Zo bepaalt u zelf wanneer de lessen u het beste uitkomen. De basislessen zijn gericht op het halen van de CWO 1 en 2 diploma’s. Gevorderden kunnen voor CWO 3 en wedstrijdzeilen kiezen. Of stel een privé lespakket samen en leer precies wat u zelf wilt.
 

Zeillessen voor jongeren

Kinderen kunnen vanaf 7 jaar al beginnen met zeilen. Ervaren instructeurs maken kinderen makkelijk vertrouwd met de boot en zorgen ervoor dat ze alle kneepjes van het vak leren. Op basis van ervaring en leeftijd zijn er verschillende cursussen te volgen. Zo leert iedereen precies wat nodig is. Ligt de zeilschool wat verder weg van uw woonplaats? Voor kinderen is er een speciaal zeilkamp. Op vakantie én leren zeilen, dat is toch ideaal?! Zo wordt leren zeilen bereikbaar voor iedereen.