Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

Secondelijm van Rectavit

Secondelijm is een geweldige oplossing wanneer je geen tijd hebt om lijm hard te laten worden of als je een kleine reparatie wil doen. Denk bijvoorbeeld aan het vastlijmen van slippers of schoenzolen, of misschien de sluitingen van je sierraden. Secondelijm is bedoeld om dingen direct aan elkaar te lijmen, je moet dus wel zorgen dat je je materialen direct op de juiste plek op elkaar of in elkaar lijmt. En het gebeurt vaak dat mensen hun eigen vingers aan elkaar plakken, omdat de lijm zo snel opdroogt en lijmt. Het grote voordeel van deze snelle lijm is dat het in de meeste gevallen zeer krachtig is, naast dat het snel werkt.

Corrigeerbare secondelijm

Wanneer je toch angstig bent voor het niet kunnen verplaatsen van de materialen die je wil lijmen, kies je voor de Loctite Hybrid Glue. Deze blijft na uitharding flexibel en kun je dus corrigeren. Bovendien is deze lijm bestand tegen schokken, vibraties, water en extreme temperaturen. Deze secondelijm kan temperaturen tussen de -50 en +80 Celsius aan.

Precisielijmen

Voor echt precisiewerk vind je bij Rectavit de Loctite Perfect Pen. Dit is een secondelijm in gel-vorm die doordat het een pen is zeer gericht toegepast kan worden. Speciaal voor glas en spiegels is er Loctite SuperGlue-3 Glass. Deze lijm is transparant en kan tegen water en de vaatwasser, maar is ook bestand tegen schoonmaakmiddelen. Deze secondelijm werkt het meest optimaal in snelheid wanneer er veel UV licht aanwezig is. De snelheid van de lijm is afhankelijk van de sterkte van het licht.

https://www.lijmshop.be/categorie/secondelijmen/