Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

5 Tips om je voordeur op te knappen voor de herfst

De door jou uitgekozen voordeur kan met haar verschijning behoorlijk veel zeggen over de bewoners die erachter wonen. De ingang van een woning is immers de eerste ontmoeting voor jou, je bezoekers en het interieur die erna zichtbaar is. De materialen en kleuren van de voordeur die je gebruikt, stellen jou ook in staat om meteen de interieurstijl van jouw huis te introduceren. Een mooie en veilige voordeur is daarbij van groot belang. Als jouw voordeur aan een opknapbeurt toe is, doe dit dan zeker deze herfst. Want je voordeur is het begin van jouw persoonlijke design verhaal en biedt de eerste en laatste indruk van een bezoek aan jouw huis.

  • 1. Verf het in een mooie kleur 

Pak een kwast of kleine roller en verf je voordeur. Kies voor een kleur waar je van houdt, of wees gedurfd en ga voor iets buiten je comfortzone. Want wanneer je een kleur uitkiest die een beetje ongewoon is, dan zal dit zeker de aantrekkelijkheidsfactor van je entree verhogen.

Als je daarnaast over een overdekte veranda beschikt, breng dan ook een nieuwe verflaag op het plafond aan. Dit zal allemaal wonderen verrichten. Verf is immers echt magisch. Maar als je nog geen overkapping bij je voordeur hebt, overweeg dan zeker een deurluifel. Het zal je woning onmiddellijk transformeren, plus beschutting tegen regen, zon en wind bieden. Zie het als een soort paraplu voor jouw voordeur!

  • 2. Investeer in een nieuwe voordeur

Soms is de bestaande deur absoluut aan vervanging toe. Omdat deze bijvoorbeeld niet meer bij de stijl van jouw woning past of veel warmte laat weglekken. Of wellicht te veel onderhoud vereist en niet zo veilig is als het zou moeten zijn.

Door deze oude voordeur dan voor een nieuw ontwerp in te ruilen, bereik je twee dingen in een keer. Je kunt  niet alleen de aantrekkelijkheid van je woning enorm vergroten, maar ook jouw energierekening helpen verlagen en zowel de bewoners als de inboedel veiliger houden.

  • 3. Voeg een fraaie herfstkrans toe aan je voordeur

Begin op ooghoogte met het aanbrengen van een herfstkrans om zo echt de aandacht van je gasten te trekken. Je kunt deze zelf maken of eentje kant-en-klaar kopen. Overweeg daarbij om met bloemen, jute, bessen en twijgen te spelen. Zo’n traditionele krans kan zelfs uniek met de initiaal van jouw familienaam gepersonaliseerd worden.

  • 4. Zorg voor meer veiligheid met het juiste deurbeslag

Een veilige toegangsdeur zorgt ervoor dat jij je erachter veilig en comfortabel voelt. Dus als er achter deze mooie herfstkrans een prachtige deur zit die met veiligheidsscharnieren en een sterk SKG gecertificeerd cilinderslot uitgevoerd is. Dan zal dit de duurzaamheid en betrouwbaarheid ervan garanderen.

  • 5. Voeg een slimme video deurbel toe

Plaats bovendien een slimme video deurbel om zo het risico op een inbraak en vandalisme te verkleinen.  Want een slimme deurbel geeft je een seintje als er iemand voor je deur staat en biedt een video van alles wat zich dan voor jouw voordeur afspeelt. Het ondersteunt ook een tweeweg intercomfunctie. Dus kun jij via deze deurbel met bezoekers praten zonder de deur te hoeven openen. Dat kan zelfs als je op pad bent!

Combineer het eventueel met een slimme buitenverlichting. Een optimale verlichting aan weerszijden van een voordeur is een handige beveiligingsfunctie. Dat geldt vooral als ze op beweging reageren en met een deurbel camera gecombineerd worden.

 

Kan jouw woning een betere uitstraling gebruiken? De bovenstaande tips zullen dan zeker helpen om door middel van jouw voordeur een betere eerste indruk van je huis te maken. Want de buitenkant van je woning is als de omslag van een boek. En de meeste mensen nemen nou eenmaal liever een kijkje in een boek met een mooie cover. Steek er deze herfst daarom wat tijd en moeite in en je zult versteld staan van het eindresultaat!