Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is balans en sereniteit in ons leven door het bevorderen van een positieve energiestroom in onze huizen. Deze oude Chinese filosofie is gebaseerd op het idee om de ” Chi ” te bevorderen door de hulp van de vijf elementen: aarde, water, vuur, hout en metaal.

 

Hoewel deze vertaling misschien een beetje abstract en mysterieus klinkt, zijn de interieurontwerpprincipes van Feng Shui in de praktijk heel eenvoudig toe te passen. De beloning is een gezondere, overzichtelijkere en harmonieuzere esthetiek in huis.

 

 

Wat zijn de vijf Feng Shui elementen?

De allure van Feng Shui design is de eenvoud, die ons in een betere stemming en gemoedstoestand brengt. Hier verkennen we de meest voorkomende Feng Shui regels, de zogenaamde Bagua kaart en geven we handige tips om ze in elke kamer van je huis toe te passen. 

 

Wat is Feng Shui?

Feng Shui is de kunst van het plaatsen en arrangeren van voorwerpen om de vrije stroom van Chi te bevorderen – de kracht die alle aspecten van het leven doorstroomt. Feng Shui is meer dan 3.000 jaar geleden in China ontdekt. De letterlijke vertaling van de uitdrukking is “wind (Feng) en water” (Shui).

 

Beide aspecten worden in de Chinese cultuur verbonden met een goede gezondheid. In deze context roepen wind en water de oneindige en ongelimiteerde beweging van Chi op.

 

Feng Shui interieur decoratie heeft als doel verschillende delen van je leven te verbeteren, door je in sync te brengen met de omgeving waarin je leeft als energie je huis wordt binnengebracht. Om dit te bereiken werken volgens de Feng Shui regels alle vijf de elementen en een patroon dat de Bagua kaart wordt aangeduid. Deze hulpmiddelen begeleiden de plaatsing van meubels en decoratieve producten in je huis. Gebruik stoeldoppen voor onder je meubels.

 

Wat zijn de vijf Feng Shui elementen?

De basis van Feng Shui decoratie is de balans tussen de vijf elementen: wind, water, vuur, hout en metaal. Elk van deze elementen symboliseert bepaalde kwaliteiten zoals stabiliteit, wijsheid, groei en creativiteit. Dus – om je meest bevredigende leven te leiden, moet je huis alle vijf elementen in balans hebben in de inrichting.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/feng-shui-interieur/