Erikvenneman
Image default
Woning en Tuin

Alternatieven voor een wandbrievenbus bij ruimtegebrek

Als je geen ruimte hebt voor een traditionele wandbrievenbus, hoef je niet te wanhopen. Er zijn verschillende alternatieven beschikbaar die zowel praktisch als stijlvol zijn. In dit artikel bespreken we enkele opties die je kunt overwegen wanneer een wandbrievenbus geen haalbare keuze is.

 

1. Staande Brievenbus

Een staande brievenbus is een uitstekend alternatief als je beperkte ruimte hebt. Deze brievenbussen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de uitstraling van je woning. Enkele voordelen van een staande brievenbus zijn:

 

 • Flexibele plaatsing: je kunt de brievenbus neerzetten waar het jou uitkomt, bijvoorbeeld in de voortuin of bij de voordeur.
 • Ruime capaciteit: staande brievenbussen bieden vaak meer opslagruimte dan wandbrievenbussen.
 • Eenvoudig te installeren: in tegenstelling tot wandbrievenbussen vereisen staande modellen geen complexe installatie.

 

2. Brievengleuf in de Deur

Als je echt geen ruimte hebt voor een externe brievenbus, kun je overwegen om een brievengleuf in je voordeur te laten maken. Dit is een nette en onopvallende oplossing die geen extra ruimte in beslag neemt. Let wel op de volgende punten:

 

 • Zorg voor een opvangbak aan de binnenkant van de deur om te voorkomen dat de post op de grond valt.
 • Kies voor een gleuf met een afdekking aan de buitenkant om tocht en regen te weren.
 • Houd rekening met de dikte van je deur bij het bepalen van de grootte van de gleuf.

 

3. Pakketbrievenbus

Met de toename van online bestellingen kan een pakketbrievenbus een slimme keuze zijn. Deze brievenbussen zijn ontworpen om zowel reguliere post als kleinere pakketjes te ontvangen. Ze zijn verkrijgbaar in wandmontage- en staande uitvoeringen. Voordelen zijn:

 

 • Gemak: je hoeft niet thuis te zijn om pakketjes te ontvangen.
 • Veiligheid: pakketbrievenbussen zijn vaak stevig en voorzien van een slot om diefstal te voorkomen.
 • Tijdbesparing: je bespaart tijd doordat je niet naar een afhaalpunt hoeft te gaan.

 

4. Gemeenschappelijke Brievenbussen

In appartementencomplexen of gedeelde woonruimtes worden vaak gemeenschappelijke brievenbussen gebruikt. Hoewel dit misschien niet de meest ideale oplossing is, biedt het enkele voordelen:

 

 • Ruimtebesparing: je hebt geen individuele brievenbus nodig.
 • Centraal beheer: het onderhoud en de beveiliging worden geregeld door het gebouwbeheer.
 • Sociale interactie: je kunt buren tegenkomen bij het ophalen van je post.

 

“Het kiezen van de juiste brievenbus is een kwestie van het vinden van de balans tussen functionaliteit, esthetiek en de beschikbare ruimte.” – Interieurontwerper Marieke van der Velden

 

Conclusie

 

Geen ruimte hebben voor een wandbrievenbus is geen onoverkomelijk probleem. Of je nu kiest voor een staande brievenbus, een brievengleuf in de deur, een pakketbrievenbus of gebruikmaakt van gemeenschappelijke voorzieningen, er is altijd wel een oplossing die past bij jouw specifieke situatie en behoeften. Neem de tijd om de verschillende opties te verkennen en kies de brievenbus die het beste bij jou past.

https://www.brievenbuswebshop.nl/