Erikvenneman
Image default
Management

MBA health administration

De Master of Business Administration (MBA) graad is lang een van de meest gewilde graduate diploma’s geweest. Onlangs echter hebben businessscholen hun traditionele MBA-programma’s heroverwogen, waarbij veel van hen ervoor kiezen meer middelen in te zetten voor online MBA’s en gespecialiseerde graden, zoals een Healthcare MBA.

 

Deze opties zijn vooral aantrekkelijk voor studenten die een alternatief zoeken voor voltijds, klassikaal studeren om hun persoonlijke en professionele verplichtingen in evenwicht te brengen, terwijl ze ook specifieke expertise verwerven buiten wat het conventionele MBA-curriculum bestrijkt. Maar wat kun je doen met een MBA in de gezondheidszorg?

 

Het behalen van een online Healthcare MBA (HCMBA) kan een levensvatbaar pad zijn naar een veelgevraagde carrière in de groeiende gezondheidszorgindustrie. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) zal de werkgelegenheid in de brede categorie van medische en gezondheidsdienstenmanagers naar verwachting met 32% groeien van 2019 tot 2029, met 133.200 nieuwe banen. Dat is veel sneller dan de verwachte gemiddelde groei voor alle beroepen en een indicatie van de mogelijke voordelen van het kiezen van een gespecialiseerde MBA.

 

Wat is Healthcare Administration?

Organisaties in de gezondheidszorg zijn al vele jaren aan het groeien aangezien de Amerikaanse bevolking veroudert en de vraag naar gezondheidsdiensten toeneemt – en deze veelgevraagde industrie heeft leiders nodig om de zaken van het verstrekken van medische zorg af te handelen. Voor een baan in de gezondheidszorg is echter de juiste combinatie van opleiding en praktische vaardigheden vereist.

 

Administratie in de gezondheidszorg omvat het plannen, leiden en coördineren van gezondheidsdiensten. Sommige leidinggevenden in de gezondheidszorg leiden hele medische faciliteiten, terwijl anderen verantwoordelijk zijn voor een specifieke klinische afdeling, groep, programma of project. Hun werk helpt niet alleen om patiëntenzorg van hoge kwaliteit te garanderen, maar geeft ook richting aan de strategische en financiële visie van een organisatie in de gezondheidszorg.

 

Deze gecombineerde nadruk op gezondheidsdiensten en managementverantwoordelijkheden vereist zowel zakelijke expertise als het vermogen om zich aan te passen aan technologische en regelgevende veranderingen in de gezondheidszorgindustrie.

 

Wat zijn enkele MBA-carrières in de gezondheidszorg?

Volgens de BLS, carrières in de brede categorie van medische en gezondheidsdiensten managers vereisen over het algemeen ten minste een bachelor’s degree in een relevant gebied voor binnenkomst. Master’s diploma’s zijn de voorkeur of zelfs verplicht in sommige gevallen.

 

De belangrijkste reden voor het behalen van een gevorderd diploma van een Healthcare MBA programma is om aan dergelijke eisen te voldoen – en deuren te openen naar de vele opties voor wat je kunt doen met een MBA in de gezondheidszorg, waaronder:

 

Gezondheidszorg Administrator of Executive

Deze functies komen het dichtst in de buurt van de eerder genoemde BLS-categorie. Personen met dergelijke functietitels (of vergelijkbare, zoals ziekenhuisadministrateur of manager medische en gezondheidsdiensten) voeren taken uit als:

 

Toezicht houden op de financiën van de leverancier, zoals medische facturering en patiëntvergoedingen

Op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen in de regelgeving

Afdelingsbudgetten maken en alle uitgaven bijhouden

Samenwerken met artsen over werkroosters en aanwerving

Werven en interviewen van kandidaten voor klinische en administratieve functies

Werken met elektronische patiëntendossiers

Hun werkgever vertegenwoordigen op conferenties en andere evenementen

Medische en gezondheidsdiensten managers hadden een mediaan jaarsalaris van $ 104.280 in 2020, volgens de BLS. Een gezondheidsadministrateur of leidinggevende functie vereist de combinatie van management- en gezondheidszorgspecifieke vaardigheden die zijn aangescherpt in een MBA met een concentratieprogramma voor de gezondheidszorg, waardoor een dergelijke baan een natuurlijke progressie is na het voltooien van de HCMBA.

 

Klinisch leider

Het mediane jaarsalaris voor artsen en chirurgen bedroeg in 2020 ten minste $208.000, volgens de BLS. Voor tandartsen was het mediane jaarsalaris $164.010, en voor geregistreerde verpleegkundigen was het $75.330. Een Healthcare MBA kan een logische volgende stap zijn voor elk van deze professionals die een leidinggevende functie willen bekleden. Meer specifiek kan de HCMBA helpen bij het ontwikkelen van hun strategische besluitvormingsvaardigheden en hen extra bekwaamheid geven in klinisch onderzoek.

 

Klinici van alle soorten worden vaak opgeroepen om leiders te zijn in hun organisaties, aangezien zij over gespecialiseerde kennis en opleiding beschikken. Een gezondheidszorgadministratie MBA toevoegen aan hun medische graad geeft hen nog meer tools om uit te putten in situaties waarin ze ander personeel moeten aansturen, beslissingen moeten nemen die de hele organisatie beïnvloeden en moeten reageren op plotse financiële of operationele crisissen.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/