Erikvenneman
Image default
Huishoudelijk

Tips om je plafond te schilderen

Sta je op het punt je plafond te schilderen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij sommen hieronder de belangrijkste aandachtspunten even voor je op.

Ten eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen hoe je die grote hoogtes veilig gaat bereiken. Gebruik je liever een onstabiel keukentrapje of verkies je een kamersteiger op maat van Rolsteiger.net? Deze kamersteiger maakt een plafond schilderen makkelijker. Je moet het trapje niet op en af voor je kwast of voor extra verf, want je kan al je benodigdheden praktisch op de kamersteiger leggen.

Heb je de ideale kamersteiger op maat van Rolsteiger.net gevonden?

Dan kan je al iets van je lijstje met benodigdheden afvinken. Hieronder lijsten we de andere items op voor een geslaagde verfklus:

  • Plastic folie / oude lakens (om de vloer en eventuele meubels te beschermen)

  • Verfemmer met druiprek (om spatten op de vloer te vermijden)

  • Afplaktape (voor een geslaagde look).

  • Grote verfroller

  • Kleine verfroller

  • Plafondverf.

  • Acrylaatkit*.

*Enkel nodig bij scheve muren, verlaagde of ongelijke plafonds.

Plak plastic folie op de vloer, wanden, raamkozijnen en op de plinten bij het plafond om spatgevaar te vermijden. Meubels en apparaten die je laat staan tijdens je schilderklus bedek je ook best met folie of met lakens.

Zorg voor een gladde en propere ondergrond door het plafond te reinigen of te pleisteren. Het canvas is voor elke schilder van belang, dus ook voor jou. Een goede ondergrond zal de schilderklus zoveel eenvoudiger maken.

Werk de naden die bij scheve muren, verlaagde of ongelijke plafonds zichtbaar zijn simpel weg met de acrylaatkit.

Hier kan je dan makkelijk overheen verven. Verf daarna met de ronde borstel de hoeken van stucplafond dat je het eerste wil verven. Ga vervolgens met de kleine roller nog eens overheen. Op deze manier verspreid je de verf en vermijd je dat de kwast strepen achterlaat.

Verwijder de afplaktape wanneer de verf nog nat is. Let op: in warme weersomstandigheden kunnen verven op waterbasis snel drogen.