Erikvenneman
Image default
Zakelijke dienstverlening

Duurzaamheid gegarandeerd met een stalen bekisting

Werken met een stalen bekisting brengt meerdere voordelen met zich mee: staal is robuust, heeft grote weerstand, staal vervormt niet en staal is makkelijk in onderhoud. Dit alles garandeert u dat uw stalen bekisting een lange levensduur van zeker tien jaar heeft. In die tien jaar kan de bekisting zeker 1800 maal gestort worden. Een stalen bekisting gebruikt u dus keer op keer, dus het staat garant voor duurzaamheid. Dit is wel alleen van toepassing, wanneer u degelijke stalen bekistingen koopt of huurt bij professionele bedrijven, zoals Construx in België. Wat maakt staalbekistingen nog meer duurzaam?

Stalen tunnelbekisting heeft een levensduur van minstens een decennium

De afmetingen van bekisting zijn normalerwijze projectafhankelijk. Een tunnelbekisting krijgt u daarom in elke gewenste breedte. Voor iedere tunnelbekisting kunt u zeggen dat elke lengte in een meervoud van 1.2 meter bewerkstelligd kan worden. Na ieder bouwproject wordt de bekisting opnieuw beoordeeld, zodat deze opnieuw ingezet kan worden. Zoals gezegd heeft de stalen bekisting een gemiddelde levenspanne van tien jaar, waarin maar liefst 1800 keer gestort wordt. Voor een tunnelbekisting staat dit gelijk aan ongeveer duizend huizen. Wanneer een stalen bekisting afgeschreven wordt, wordt het staal gerecycled. Bekisting wordt afgeschreven, wanneer deze niet vlak genoeg meer is. Bij de vlakheid van staal gelden strenge regels namelijk. Deze regels verschillen per land, waardoor u ook de bekisting zou kunnen doorverkopen aan het buitenland.

Vraag gerust om meer informatie

Duurzaamheid wordt ook bereikt in de accessoires van bekistingen. Denk hierbij aan kopschotten, raamsparingen en deurstijlen. Voor deze accessoires geldt dat er minder materiaal geproduceerd hoeft te worden, terwijl de stijfheid en sterkte van het materiaal gelijk is gebleven. Daarnaast zijn veel kopschotten lichter geworden dan de oude, waardoor de nieuwe makkelijker op een bouwplaats te hanteren zijn. Neem contact op met de medewerkers van Construx.  

https://www.construx.eu/nl/