Erikvenneman
Huishoudelijk

Hoe werkt dat, een waterontharder in huis?

Heb je al gemerkt dat steeds meer huishoudens gebruik maken van een waterontharder. Waterontharders zijn er in verschillende vormen en maten. We hebben ze nauwelijks nodig in Nederland. Hier kunnen we eigenlijk gewoon water uit de kraan drinken. Maar, het wordt alsmaar belangrijker om er voor te zorgen dat dat water ook daadwerkelijk schoon is. Hoewel de mineralen calcium en magnesium zo slecht niet zijn voor ons mensen, is het wel erg vervelend voor ons huishoudelijk apparatuur. Om de boel een beetje schoner te houden, is het aan te raden om een waterontharder in jouw huis te plaatsen. Maar, hoe werkt dat dan?

Waterontharder tx5000 werkt zo

Door gebruik te maken van twee magnetische Velden die vast worden gezet om een waterleiding zorgt de waterontharder tx5000 er voor dat jouw water schoner wordt. De mineralen calcium en magnesium komen niet of in ieder geval veel minderdoor het magnetisch veld heen en zo wordt er voor gezorgd dat de mineralen het water niet verder kunnen verharden. De kalkaanslag in het water dat door de magnetische waterontharder stroomt verdwijnt voor een groot deel. Je hebt, om de waterontharder te plaatsen een pvc of koperen waterleiding met een dikte tussen de 15mm en 60mm nodig die je waterontharder kan dragen. Het is belangrijk om te bekijken of er voldoende ruimte om de buis heen is.

Koop een waterontharder magneet

Zodra je een waterontharder koopt kun je er zelf mee aan de slag gaan. Het installeren van de waterontharder is ontzettend makkelijk en wordt stapsgewijs uitgelegd in de installatiehandleiding. Deze installeer je in de meterkast, voor of na de watermeter. Een laatste optie is om de waterontharder in de kruipruimte te plaatsen.

https://www.tx5000waterontharder.nl/