Erikvenneman
Onderwijs

Cultuurdag op school

Een Cultuurdag op school is een dag vol met workshops; allemaal over kunst en cultuur. Tijdens een Cultuurdag kunnen leerlingen kennismaken met theater, dans, beeldende kunst, digitale media, literatuur en nog veel meer! Een Cultuurdag lijkt dan ook veel werk om te organiseren. Niet is minder waar! Wij nemen je de organisatie graag uit handen. Met een team van bevlogen adviseurs en organisatoren plannen en organiseren wij deze dag voor je. Daarnaast werken we samen met meer dan 250 workshopleiders. Allemaal professionals die didactisch zijn onderlegd. 

Waarom een Cultuurdag

Een projectdag op school start altijd met een kennismaking met de school en leerlingen. Eén van onze adviseurs komt langs bij jou op school om te horen wat jullie wensen en verwachtingen zijn. Hebben jullie bijvoorbeeld een voorkeur voor een bepaalde discipline, zoals workshops theater? Of is er een ander doel dat jullie nastreven? Het gebeurt regelmatig dat een school bijvoorbeeld een Cultuurdag als kick-off van een project wilt organiseren. Wij passen onze workshops dan aan op het vervolgtraject. Vaak sluiten we met onze workshops nauw aan op de lesplannen van de school.

Innovatieve workshops school

Een andere wens van veel scholen is dat ze leerlingen graag willen laten ervaren wat de diversiteit van kunst is. Veel leerlingen kennen maar een beperkt aantal kunstvormen, bijvoorbeeld alleen urban. Met een Cultuurdag waarbij de focus ligt op een combinatie van innovatieve workshops, zoals de workshop Robotische Origami of de workshop Virtual Reality, en ambachtelijke workshops, zoals de workshop Zeefdrukken of de workshop Moderne Dans, bereiken we dat doel. 

Wij ontlasten de school

Met het plannen en organiseren van de workshops, nemen we de school al veel werk uit handen. Echter, wij vinden dat niet genoeg! De school krijgt van ons een week nadat we een akkoord hebben een draaiboek met daarin alles dat geregeld moet worden. Dit beperkt zich vrijwel alleen maar tot Wifi. Soms zijn er bepaalde lokalen waar een workshop in moet plaatsvinden, dat staat ook in het draaiboek. Daarnaast bieden we een online inschrijving plaats. Dit is een systeem dat door ons is gebouwd en waarmee leerlingen zelf kunnen kiezen aan welke workshops ze willen deelnemen. Aan de hand van de inschrijving maken we klassenlijsten en presentielijsten.

https://www.cultuurdag.nl/