Erikvenneman
Image default
Meubels

Welke soorten bureaus zijn handig voor thuis?

Bureaus zijn er op de markt in vele stijlen en combinaties. Maar het ene bureau zal beter in jouw huis staan dan de andere. Afhankelijk van de ruimte die je hebt. Sommigen willen een bureau bijplaatsen op de kamer, anderen hebben er een aparte ruimte voor voorzien. Ook voor de kinderkamer kan je nadenken over een efficiënt bureau. Daarom zal ik jullie in dit artikel wat meer vertellen over de verschillende soorten bureaus.

Een bureautafel

Een bureautafel is waarschijnlijk de best gekende vorm van een bureau. Ze zijn al zeer lang beschikbaar op de markt en daardoor zijn ze in vele uitvoeringen te verkrijgen. Een bureautafel kan je in vele formaten krijgen. Ook zijn ze vaak heel goedkoop op maat te laten maken. Dit doordat er niet zoveel materiaal nodig is. Ook bestaan er bureautafels waar al enige opbergruimte voorzien is, door bijvoorbeeld een schuifje.

Sta bureau

Staand werken? Jazeker! Er is bewezen dat staand werken een goede doorbloeding toelaat. Er gaat meer zuurstof naar je hersenen en je kan dus beter nadenken. Je kan veel productiever werken en je zal daarnaast veel minder vaak last hebben van je rug. De perfecte hoogte van een sta-bureau is net iets boven je middel. Een 5-tal centimeter is voldoende! Uiteraard kan het ook handig zijn dat je af en toe kan gaan zitten. Hiervoor zijn er 2 mogelijkheden. Je kan een hoge bureaustoel bijzetten. Of je koopt een bureau dat in hoogte verstelbaar is, dat is natuurlijk wel wat duurder, maar daardoor kan je alles perfect op jouw lichaam afstemmen!

Hoekbureau

Een hoekbureau biedt het gewone comfort van een bureautafel, maar daarnaast heb je enerzijds meer ruimte om te werken, je zet je computer langs een kant en de andere blijft vrij. Anderzijds kan je zo de ruimte in je kantoor optimaal benutten. Hoewel er ook standaardformaten bestaan, is het voor een hoekbureau zeker aan te raden om hem op maat te laten ontwerpen. Anders gebruik je je ruimte natuurlijk weer niet optimaal.

Kinderbureau

Een bureau kopen voor een kind lijkt voor veel ouders overbodig. Toch kan dit helpen om je kind van jongs af aan een correcte leerhouding aan te leren. Laat ze bijvoorbeeld tekenen aan het bureau, in plaats van op de grond. Een tweede veel voorkomende probleem is dat kinderkamers vaak niet zo groot zijn. Gelukkig bestaan ook daar oplossingen voor! Er zijn tal van bureau en bed combinaties op de markt. Zo zit het bureau bijvoorbeeld onder het bed verwerkt. Niet alleen bespaar je daardoor heel wat ruimte, de meeste kinderen vinden het ook heel leuk.

Zoals je al merkt zijn er heel veel mogelijke combinaties en uitvoeringen van bureaus. Voor ieders persoonlijke situatie bestaat er een optimaal bureau. Loop even langs bij je meubelzaak, daar kan je zeker inspiratie opdoen en eventueel advies vragen! Ze zullen je de nieuwste producten laten zien waar je nog niet van gehoord had!