Erikvenneman
Image default
Meubels

Nieuwe eetkamerstoelen kopen

Eetkamerstoelen bepalen voor een groot deel het aanzicht van het interieur. Het is tevens ook belangrijk dat deze stoelen goed en lekker zitten. Denk bij jezelf al na welke stijl bij jou past en wat voor een model stoel je leuk vindt. Je zit namelijk elke dag op je eetstoelen, dus is het belangrijk dat ze aan jouw wensen voldoen. Toch zullen we voor jou enkele aandachtspunten op een rijtje zetten. Ten eerste over de zithoogte en diepte. De meest voorkomende zithoogte is ongeveer 45cm hoog en 40cm diep. Echter is het belangrijk dat je zelf comfortabel zit.

Daarnaast is er nog de keuze tussen armleuningen of geen armleuningen. Als je van lang natafelen houdt, dan is een stoel met armleuning aan te raden. Je kunt dan achterover zitten en op de leuningen hangen. Mocht je de eetstoelen niet vaak of lang gebruiken, dan kun je ook voor stoelen zonder armleuning kiezen. Vooral voor kinderen is het makkelijk om in en uit de stoel te komen. Heel veel stoelen hebben tegenwoordig een model mét en een model zonder armleuning.

Tot slot is de perfecte zithouding een zithoek tussen de 95 en 105 graden. Het zitoppervlak bevindt zich ter hoogte van de knie en je voeten moeten plat op de grond staan.

Stoelpoot doppen voor bescherming

Om je nieuwe eetkamerstoelen en vloer te beschermen, is het verstandig om stoelpoot doppen onder de poten te monteren. Deze stoelpoot doppen zorgen ervoor dat er geen krassen op de vloer komen of dat de stoelpoten beschadigt raken. Ook kun je makkelijker de stoelen verschuiven met stoelpoot doppen.

https://stoeldopshop.nl/