Erikvenneman
Image default
Meubels

Hoe een bartafel je huis gelijk gezellig maakt

Een bartafel geeft extra sfeer aan de ruimte. Het nodigt als vanzelf uit om er gezellig te gaan staan of zitten om er een kopje koffie of een wijntje te drinken. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen te bedenken waarom dit soort tafels voor nog meer gezelligheid zorgt in huis.

Een bartafel heeft van nature een soort aantrekkingskracht

Het grote verschil met een gewone eettafel is dat een bartafel een veel grotere aantrekkingskracht heeft. Gasten die bij je binnen komen worden er als vanzelf naar toegetrokken om er staand of zittend van een hapje en drankje te genieten. Vergelijk de bartafel maar met een soort eyecatcher in een interieur. Iets waar gelijk je oog opvalt als je een ruimte binnenstapt.

Een bartafel is functioneel en geeft een ruimtelijk effect

Een bartafel is hoger en ook kleiner en compacter als een normale eettafel met stoelen. Door de hoogte geeft het een veel ruimtelijker effect. Het neemt veel minder ruimte in beslag. Terwijl de bartafel net zo functioneel is. Naast een kopje koffiedrinken of lekker borrelen met wat familie en vrienden is deze tafel ook heel geschikt om eraan te werken. Gebruik je de bartafel even niet? Dan maak je er in een handomdraai een mooi decoratief plekje van. Door er een plant of een prachtige bos bloemen in een vaas neer te zetten. Het zorgt voor een gezellige sfeer.

Gezellig en knus samen eten met je partner

Of het nu gaat om een uitgebreid ontbijt, brunch, lunch of een heerlijk diner. Een bartafel zorgt voor een knusse en gezellige sfeer. Omdat je wat dichter bij elkaar zit en er toch genoeg ruimte is om lekker uitgebreid te tafelen. Daarnaast is een bartafel ook ideaal als je bijvoorbeeld s, ochtends erg moet haasten, maar je wil toch nog even snel ontbijten. Door de hoogte van de tafel is deze ook uitermate geschikt om even snel staande je ontbijt naar binnen werken.

Een bartafel is ook heel geschikt als een soort afscheiding

Wil je een tussen twee ruimtes een soort afscheiding maken? Daar is een bartafel ook heel geschikt voor. Daardoor komt de afscheiding wat natuurlijker en wat meer open over. Het geeft letterlijk wat meer lucht dan een afscheiding die nagenoeg helemaal dicht is zoals bijvoorbeeld een roomdivider.

Maak het gezellig door af te wisselen met stoelen’

Een bartafel nodigt in ieder geval altijd uit om eraan te gaan staan. Maar je kan er ook heel goed bij gaan zitten. Het leuke van een bartafel is dat je kan afwisselen. Je kan kiezen voor stoelen maar deze ook regelmatig afwisselen voor een bakje of mooie krukken. Dit geeft iedere keer weer net een andere sfeer en maakt het om die reden ook weer net wat gezelliger in huis.