Erikvenneman
Image default
Energie

Wat er allemaal bij een verhuizing komt kijken

Stukadoors, loodgieters, elektriciens, timmermannen en dakdekkers; allemaal heb ik ze de afgelopen maanden over de vloer gehad. Ik dacht dat verhuizen een kwestie was van dozen verplaatsen, maar er komt écht veel meer bij kijken. Vooral als je huis vol blijkt te zitten met verborgen gebreken. Zo moest mijn zekeringkast vervangen worden, zat er een scheur in de waterleiding en was er een lekkage op het dak die door de vorige bewoners vakkundig was gemaskeerd. Ik had niet veel budget ingecalculeerd om deze onvoorziene problemen het hoofd te bieden, maar omwille van de veiligheid heb ik er toch voor gekozen om alles direct te laten repareren. 

Juridische stappen

Mijn familie heeft me aangeraden om juridische stappen te ondernemen tegen de vorige bewoners, omdat de kans bestaat dat de rechter hen voor de onkosten laat opdraaien. Zij hebben echter een gezin met vijf kinderen, waarvoor deze woning in mijn optiek al veel te krap is. Ik vermoed dat ze financiële problemen hebben en ik wil ze niet opzadelen met nog meer stress. Ze hebben weliswaar hetzelfde met mij gedaan, maar ik ben alleenstaand en heb een goede baan bij een internationaal bedrijf. De kosten van de reparatie waren bij elkaar ongeveer zesduizend euro, dus het is zeker geen klein bedrag. Ik denk alleen dat ik het wel beter kan missen dan twee ouders elke dag vijf monden moeten voeden en met zijn tweeën net zoveel verdienen als ik in mijn eentje. 

Wijze les

Als ik andere mensen één wijze les mee mag geven, is het om tijdens een bezichtiging zoveel mogelijk te controleren. Zet bijvoorbeeld een keer de kraan aan, test de schakelaar van het licht en kijk of je vlekken in het plafond ziet zitten. Dit kan je uiteindelijk een hoop kosten en slapeloze nachten besparen!