Erikvenneman
Image default
Energie

Elektricien inschakelen voor een nieuwe lichtaansluiting in de badkamer

Gemiddeld is een badkamer 20 jaar te gebruiken. Na 20 jaar is een badkamer vaak aan vervanging toe. Bij het vervangen van een badkamer komen veel dingen kijken. Zo bijvoorbeeld het vervangen van de vloer, de tegels op de muur, de badkamermeubels, een eventueel bad en de douchecabine. Daarnaast hoort bij een nieuwe badkamer vaak ook nieuw licht. Als er een lichtaansluiting boven de spiegel zat, en er wordt nu besloten om de spiegel ergens anders te hangen, is het handig als hier weer een lichtaansluiting boven komt. Hiervoor kan een elektricien ingeschakeld worden. Voor klussen in de buurt van Leiden kan bijvoorbeeld gezocht worden naar een elektricien in Leiden

Zelf doen

Er wordt nog wel eens gedacht dat het creëren van een nieuwe lichtaansluiting niet zo moeilijk is en zelf gedaan kan worden. Echter wordt het niet aangeraden om zoiets zonder enkele ervaring zelf te proberen. Voornamelijk in een badkamer is dit niet slim. In de badkamer lopen namelijk overal en nergens leidingen. Bijvoorbeeld leidingen voor het bad of voor de douche, maar ook voor het toilet en voor de kraan. De kans is dan ook groot dat een van deze leidingen beschadigd kan raken bij het zelf installeren van een nieuwe lichtaansluiting. Een elektricien is gespecialiseerd in dit soort zaken en zal er voor zorgen dat er niks mis gaat.

Kosten

Een van de redenen om zelf een nieuwe lichtaansluiting te installeren kan zijn dat een elektricien prijzig is. De kosten van een elektricien kunnen redelijk oplopen. Gemiddeld werkt een elektricien voor 35 tot 40 euro per uur. Het installeren van een nieuwe aansluiting kan snel langer dan een uur duren. Een elektricien zonder certificaat is het goedkoopst, maar ook het minst ervaren. Daarna een elektricien die als zzp’er werkt en als laatste een elektricien die voor een bedrijf werkt. Ook zal de prijs afhankelijk zijn van de werkervaring. Een elektricien die niet zo lang bezig is, zal minder vragen dan een elektricien die jarenlang in het vakgebied zit.