Erikvenneman
Image default
Energie

Hoe de output van zonnepanelen te berekenen?

Het berekenen van de opbrengst zonnepaneel of het zonnevermogen is een van de meest voorkomende vragen die verschillende huiseigenaren stellen. Als u probeert de significante impact van de productie van zonnepanelen op het totale elektriciteitssysteem te overwegen, zult u zien hoe essentieel het voor u is om de output van zonnepanelen te berekenen. Bij het berekenen van het vermogen van uw zonnepanelen moet u alle variabelen en stappen begrijpen die bij het zonnepaneelsysteem betrokken zijn. Aan de andere kant zijn enkele van de meest cruciale aspecten bij het bepalen van de output van uw zonnepaneel efficiëntie, locatie, richting en vele andere variabelen. Allereerst zal het rendement van de zonnepanelen bepalen of de opbrengst van zonnepanelen effectief wordt of niet. Locatie is ook een belangrijk aspect. Het bepaalt hoeveel zonlicht er op uw zonnepanelen schijnt. De richting waarin uw zonnepanelen gericht zijn, is ook een essentieel aspect. Primair, er zijn verschillende variabelen die het uiteindelijke uitvoernummer kunnen beïnvloeden. De drie genoemde factoren zijn de uiteindelijke bijdragers. In dit artikel bespreken we een formule waarmee je precies het rendement van je zonnepanelen kunt berekenen.

 

Hier is een eenvoudige formule voor het berekenen van de opbrengst van uw zonnepanelen:

De eenvoudige formule die u kunt gebruiken bij het berekenen van de opbrengst van zonnepanelen is “(Zonnepaneel watt) x (Gemiddelde uren zonlicht) x (75%) = Dagelijkse wattuur.” Stel, u heeft op dit moment bijvoorbeeld zonnepanelen van 250 watt. Los daarvan, laten we aannemen dat je op een plek woont waar je 5 uur zonlicht per dag krijgt. Voor het geval je je afvraagt ​​waar die 75 procent voor is, dat is om rekening te houden met al die variabelen die we hebben aangepakt. Dat wil zeggen, (250 watt) x (5 uur) x (.75) = 937,5 dagelijkse wattuur. Om dit voor u te kunnen vertalen, moeten we er iets vertrouwds van maken. Deel gewoon het kilowattuur die je vroeger op je elektriciteitsrekening zag, door 1000. Het betekent dat je 937,5 / 1000 = 0,937 moet doen en je kunt het naar boven afronden. In principe kun je het halen tot 0,94 kilowattuur per zonnepaneel.

 

Onthoud

Houd er altijd rekening mee dat de hoeveelheid zonnepaneelopbrengst bepaalt hoeveel zonne-energie u kunt gebruiken om de elektriciteit in uw huishouden te laten draaien. Het betekent dat als u een hoge opbrengst aan zonnepanelen heeft, u meer kans heeft om mogelijk uw uitgaven voor elektriciteitsverbruik en elektriciteitsrekeningen te verlagen. Het is essentieel dat u weet hoeveel zonlicht uw zonnepaneel kan omzetten in elektriciteit. Dit is belangrijk, zodat u weet hoeveel elektriciteit voor u beschikbaar is die u in uw huis kunt gebruiken.