Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

Verkoop je sloopauto en ontvang vandaag nog contant geld

De kans is groot dat je in regio Rotterdam woont en je een sloopauto hebt waar je vanaf wilt. Het kan ook zo zijn dat je in google hebt getypt: Sloopauto verkopen Rotterdam. In dit artikel gaan we namelijk dieper in op wat sloopauto’s zijn en hoe je deze kunt verkopen. Een sloopauto is een auto die is afgedankt en niet meer in gebruik is. De auto kan worden gesloopt voor onderdelen, gerecycled of geschonken aan een goed doel. Het proces van het slopen van een voertuig omvat de ontmanteling en het scheiden van de metalen, plastic en rubberen onderdelen, zodat ze kunnen worden verkocht aan recyclingfabrieken. Schroot, zoals koperen bedrading of stukjes aluminium, wordt vaak gescheiden van andere metalen om apart te worden verkocht.

Wanneer je in het bezit bent van sloopauto, dan is het een logische stap om deze te verkopen aan een sloperij. Woon je bijvoorbeeld in Rotterdam doe je dit aan Sloopauto verkopen Rotterdam. Het is immers zonde om te betalen voor parkeerkosten, verzekeringskosten of andere kosten terwijl je er niet meer mee kunt rijden. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen, waar je aan moet denken en hoe je een goede prijs kunt krijgen voor je sloopauto.

Zodra een auto wordt benoemd tot sloopauto dan is het dus verstandig om deze zo snel mogelijk te verkopen. Een sloopauto kan echter om verschillende redenen benoemd worden tot sloopauto. Dit zijn drie redenen waarom een auto een sloopauto kan zijn:

  1. Door de leeftijd van de auto;

  2. Wanneer een auto teveel schade heeft;

  3. Wanneer een auto niet door de APK keuring komt.

1. Een sloopauto verkopen vanwege de leeftijd

Elke auto heeft een bepaalde leeftijd waarmee de auto op is. Uiteraard gaan sommige merken langer mee dan andere en is het afhankelijk van hoeveel je met je auto hebt gereden of waarvoor je jouw auto hebt gebruikt. Hoe meer je met je auto rijdt hoe eerder de auto op een leeftijd komt waardoor deze is een sloopauto veranderd. Bij Sloopauto verkopen Rotterdam staan allerlei verschillende sloopauto’s van jong tot oud.

Wanneer een auto een sloopauto is geworden betekent dit niet dat je er niet meer mee kunt rijden. Het kan ook voorkomen dat de auto nog kan rijden, maar deze toch klaar is voor de sloop. Denk hierbij aan auto die niet door de APK keuring komt of een auto met teveel schade. Vaak is het dan duurder om de auto volledig te laten repareren en dat is zonde. Dan kun je beter de auto verkopen aan Sloopauto verkopen Rotterdam. Bij hen krijg je altijd een goed bod en ze komen zelfs de sloopauto gratis ophalen.

2. Een sloopauto verkopen vanwege de schade

Des te langer je een auto hebt, des te groter de kans is op krassen, deuken of andere schade. Auto’s zijn en blijven voorwerpen die we gebruiken om in te rijden dus het is niet gek als er soms schade aan zit. Dit hoeft uiteraard niet eens door jouzelf te komen, maar dit kan ook door iemand anders gebeuren. Niet iedereen is even voorzichtig met zijn of haar auto. Een auto wordt door wat schade niet zomaar een sloopauto. Een sloopauto is eigenlijk een auto die total loss is. Er zijn echter wel verschillen wanneer het hebben over total loss, zo bestaat er economisch total loss en er bestaat technisch total loss. Bij beide soorten total loss kun je echter beter Sloopauto verkopen Rotterdam contacteren.

Economisch total loss

Wanneer een sloopauto wordt gezien als economisch total loss dan betekent het dat het schadebedrag van de auto hoger is dan dat de auto nog waard is. Dit betekent dat het duurder is om de auto te laten maken dan deze te verkopen. Het is dus logischer om je auto te verkopen aan een bedrijf als Sloopauto verkopen Rotterdam dan dat je je auto laat maken. Mocht je emotionele waarde hebben aan je auto dan kunnen we het begrijpen, anders is het toch echt een slechte investering.

Technisch total loss

Wanneer een sloopauto wordt gezien als technisch total loss dan betekent dit dat je zoveel schade hebt aan je auto dat deze niet meer te repareren valt. De schade van de auto is dan te groot om nog goed te kunnen rijden of te duur om nog te repapreren. Hierbij is de beste oplossing ook om jouw auto te verkopen aan Sloopauto verkopen Rotterdam. Dan weet je in ieder geval zeker dat je nog een goede prijs voor je auto krijgt. Wanneer je auto technisch total loss is verklaart dan mag je overigens ook niet meer de weg op. Je moet de auto dan op een trailer laden of laten wegslepen met een sleepwagen. Dit kost allemaal extra geld en Sloopauto verkopen Rotterdam kan dit geheel gratis regelen.

3. Een auto verkopen die niet door de APK keuring komt

Soms merk je niet aan een auto dat deze niet meer veilig is, maar wanneer deze niet door de jaarlijkse APK komt dan mag je er toch echt niet meer mee rijden. Het kan voorkomen dat je auto nog als een zonnetje rijdt, maar deze te gevaarlijk wordt bevonden om de weg op te mogen. In dit geval moet je dan toch echt je auto laten repareren en dat kan veel geld kosten. Wanneer een auto niet door de APK keuring komt dan is deze technisch gezien dus total loss en dan kun je jouw auto het beste verkopen aan een autosloperij zoals Sloopauto verkopen Rotterdam.

Een sloopauto verkopen is zeer eenvoudig

Het verkopen van een sloopauto is zeer eenvoudig. Ga naar de website van Sloopauto verkopen Rotterdam, bel het nummer op of vul het gratis taxatieforumlier in. Het team van Sloopauto verkopen Rotterdam neemt vervolgens contact met je op om een bod te doen op je auto en om een afspraak te maken voor de verkoop. Sloopauto’s zijn geen vetpot, maar een sloopauto laten staan kost je geld in plaats van dat het iets oplevert.