Erikvenneman
Image default
Beauty en verzorging

Hier leest u hoe u Bakuchiol, AKA Nature’s Botox, kunt opnemen in uw huidverzorgingsroutine

De antioxidant is afkomstig van de Indiase babchiplant, die in de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gebruikt om verschillende huidproblemen te helpen behandelen. Het staat erom bekend dat het tekenen van huidbeschadiging helpt genezen en de celvernieuwing stimuleert, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Omdat het van een natuurlijke bron afkomstig is, is bakuchiol ook veel zachter voor de huid, waardoor het ideaal is voor de gevoelige huid die geen retinol kan verdragen.

Vochtinbrengende crème is van vitaal belang voor een gezonde huid, en als het om je gezicht gaat, wil je geen risico’s nemen met ingrediënten. Daarom wend ik me tot korean skincare. Een biologische moisturizer die mijn huid overlaadt met essentiële ingrediënten zoals sheaboter, zonnebloemolie en jojobaolie. En omdat deze moisturizer biologisch en non-GMO gecertificeerd is, kan ik rustig slapen in de wetenschap dat wat ik gebruik geen schade aan mijn lichaam zal toebrengen.

Bakuchiol en retinol zijn beide soorten vitamine A die in verschillende delen van planten voorkomen. Van beide verbindingen is aangetoond dat ze tekenen van fotoveroudering verminderen en de elasticiteit van de huid verbeteren. Retinol is over het algemeen gemakkelijker door het lichaam af te breken en op te nemen, met minder irritatie door het ingrediënt zelf. Uit een onderzoek bij muizen bleek echter dat het bakuchiolderivaat net zo effectief was als retinol bij het verminderen van rimpels en het verhogen van de celvernieuwing, wat de tekenen van veroudering kan tegengaan.

Wat is Bakuchiol? Wanneer het woord botanisch in de titel van een product staat, ga je er waarschijnlijk van uit dat het veilig, natuurlijk en effectief is. En meestal is dat ook zo. Maar niet noodzakelijkerwijs altijd waar. In feite is bakuchiol een voorbeeld van een botanisch ingrediënt dat een beetje misleidend kan zijn. Niet alleen is het niet afkomstig van een kruid of blad, maar het bestaat zelfs helemaal niet in botanische middelen: het is door de mens gemaakt in het lab en afgeleid van een giftige plant genaamd Calophyllum inophyllum (ook bekend als de Basha boom).

Je bent wat je eet – en hydrateert, wat dat betreft. Daarom zijn we dol op dit Real Firming Bakuchiol Serum van Neogen. Het hoofdingrediënt, bakuchiol, is een van planten afgeleid retinol alternatief dat de collageenproductie stimuleert, waardoor de huid helderder wordt en zichtbare tekenen van veroudering verminderen. Maar het is niet alleen bakuchiol dat dit serum zo geweldig maakt (al kunnen we nog wel even doorgaan over hoe geweldig het is!) Het is ook verrijkt met voedende ingrediënten zoals vitamine C, squalaan en tea tree bladextract. Met andere woorden? Uw stralende toekomst wacht.