Erikvenneman
Image default
Beauty en verzorging

Het belang van de vochtbalans van je haar in stand houden met Care Free Curl

Naast haargroei is vochtigheid veruit het belangrijkste probleem van vrouwen met betrekking tot natuurlijk haar. Gevoed haar leidt tot minder haarbreuk, meer lengte, makkelijker handelbaar haar en zachter haar. De verwarring ontstaat wanneer vrouwen denken dat ze hun haar hydrateren maar het eigenlijk nog steeds droog en broos is. Wat je vaak hoort zeggen is: “Ik doe tonnen kokosolie in mijn haar maar het is nog steeds droog.” 

Helaas leidt dat alleen maar tot een hoofd vol vet haar en verstopte poriën. Als je constant olie op je haar smeert om te ontdekken dat je hoofdhuid jeukt en het haar nog steeds droog is, dan is er geen hydratatie in je régime. Onthoud: oliën hydrateren niet. Als je gehydrateerd natuurlijk haar wilt, zijn hier 5 dingen die je kunt doen met Care Free Curl.

Verhoog de frequentie van hydrateren (ochtend, middag & nacht)

Je haar één keer ’s ochtends hydrateren is misschien niet genoeg. Krullend haar is van nature droger dan andere texturen. De talg moet harder werken om van de haaraanzet tot de haarpunten te geraken door alle rondingen langs de haarlok. 

Gebruik dagelijks een vochtinbrengende lotion in de ochtend en benevel je haar ’s avonds zachtjes met water. Als je haar halverwege de dag droog aanvoelt, kun je een verfrissende spray/spray gebruiken, zoals een leave-in conditioner. De belangrijkste conclusie is dat één of twee keer per week hydrateren voor de meeste mensen niet voldoende is. Je moet dagelijks hydrateren en zelfs meerdere keren per dag indien nodig.

Verander je deep conditioning routine

Diepe conditioning is een andere optie waarbij het nodig kan zijn om de frequentie te veranderen. Haar dat extreem droog is en afbreekt zou wekelijks een vochtinbrengende deep conditioner moeten gebruiken. Hydraterende deep conditioners die geen proteïne bevatten, helpen het vochtgehalte op peil te houden en het uitvallen te verminderen. Als je een zuivere vochtinbrengende diepe conditioner zonder proteïne wilt, lees dan ter bevestiging het etiket.

Verwar een styler niet met een moisturizer

Een andere fout die veel nieuwe naturals maken is het verwarren van een stylingproduct met een vochtinbrengende crème. Hoewel er enkele producten zijn die een dubbele functie hebben, mogen producten zoals gels, krulspelden, schuimende lotions en mousses niet fungeren als je dagelijkse vochtinbrengende product. Stylers zijn in de eerste plaats ontwikkeld om het haar te fixeren en te definiëren. Een hydraterend product moet nog steeds worden gebruikt in combinatie met deze items, zoals je zult zien in de meeste productlijnen. Gebruik producten waar water het eerste ingrediënt op het etiket is, zoals haarlotions en haarmelk voor dagelijkse hydratatie en stylers om je krullen te definiëren. Probeer de Eden Bodyworks.

https://123hair.nl/nl/