Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Je eigen woning renoveren

Je ziet het vaak gebeuren in je kenniskring. Iemand die al een hele verbouwing heeft gedaan zonder tekeningen, vergunningen en het budget ruim overschreden. Dit willen de meeste mensen willen dit natuurlijk graag voorkomen. Daarom is het handig om een stappenplan op te zetten voordat deze veranderingen een start maken.

Zet je visie op papier

De meeste mensen die willen renoveren of verbouwen hebben wel een bepaalde visie. De visie die zij willen realiseren voor de eigen woning. Ondanks de heldere visie zetten veel mensen niet alles op papier, waardoor het communiceren en de plannen overbrengen naar externe partijen erg moeilijk worden. Daarom is het vaak handig om een architect aan te nemen voor het project. Houdt er wel rekening mee dat een architect erg duur is. Door met een architect samen te zitten ga je wel goed nadenken over specifieke onderdelen van het huis. Sommige onderdelen die misschien nog nooit bij je op zijn gekomen, maar erg belangrijk kunnen zijn in de verbouwing of renovatie. Als je dit in kaart hebt gebracht, denk dan eens goed na wat je droomverbouwing mag kosten. Soms moeten er ook enkele onderdelen gesloopt worden voordat de opbouw kan beginnen. Vaak komt hier veel grofvuil bij kijken. Een oplossing is om een grofvuil container te huren, zoals container huren Leiden.

Omgevingsvergunning en aannemers

Soms heb je een vergunning nodig om een verbouwing te mogen starten. Zorg dat je hiermee rekening houd in je planning. Het behandeltermijn van een vergunning duurt 6-8 weken voordat de gemeente hierop officieel antwoord. Je kunt zelf een vergunning aanvragen bij de gemeente, of je kunt dit overlaten aan een architect. Hij/Zij weet precies wat je moet invullen en aanleveren om vlekkeloos door de keuring te komen.

Het echte werk begint

Jouw taak tijdens de start van het bouwen is veel foto’s maken. Leg vooral vast wat er achter en onder je stucwerk en vloerafwerking gebeurt. Zo weet je precies waar alle leidingen en balken liggen. Een goede aannemer maakt zelf ook foto’s van zijn eigen werkzaamheden. Foto’s maken is niet alleen belangrijk voor bewijslast maar ook voor mooie herinneringen. Echter als je de kosten een beetje wil drukken dan kun je natuurlijk ook meehelpen in het sloopproces. Zo kun je het grofvuil zelf opruimen met een container huren Leiden.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/container-huren-leiden/