Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Een portaalkraan aanschaffen

Wanneer je in een werkplaats of in een fabriek werkt dan heb je de term portaalkraan al heel vaak gehoord. Wanneer dit niet het geval is weet je misschien niet helemaal wat een portaalkraan is. Dit is een kraan die voornamelijk wordt gebruikt in werkplaatsen of fabrieken om zware goederen te verplaatsen. Deze kraan kan zowel over de breedte als over de lengte goederen verplaatsen. De kraan heeft een balk waarop de kraan kan rondrijden. Deze kraan kan ook buiten worden geplaatst, daar kan deze kraan prima tegen.

 

Voordelen

Deze kraan kent ook een aantal voordelen. Zo is deze kraan redelijk compact en een echt lichtgewicht. Dit is handig, want hierdoor kan de kraan in vrijwel iedere werkplaats of in iedere fabriek worden geïnstalleerd. Verder kan je de kraan makkelijk verplaatsen, door de wielen die eronder zitten. De wielen zijn voorzien van een stop, zodat de kraan tijdens het gebruik niet kan verplaatsen en op een ongewenste plek terecht komt. De kranen zijn bovendien in verschillende hoogtes verstelbaar. Goed om te weten is dat de kraan van een ton tot maximaal vijf ton kan tillen. Dit ligt ook aan de elektrische takel die je eraan hangt.

 

Elektrische takel

De elektrische takel kun je dus aan een kraan hangen. De takels die te verkrijgen zijn die variëren van tussen de 0,25 ton tot maximaal de 5 ton. De takels houden altijd de goederen die ze vast hebben vast, zelfs wanneer de stroom uitvalt. Dat maakt het verplaatsen met een elektrische takel zeer veilig. Sommige takels kunnen ook bestuurd worden met een draadloze afstandsbediening, zodat je takel en dus ook daarmee je kraan kan worden aangestuurd vanuit de hele werkplaats of fabriek.

 

Aanschaffen

Kranen en takels kunnen op meerdere plekken aangeschaft worden en kunnen zelfs op maat gemaakt worden. Het is daarom slim om voor de aanschaf bij verschillende aanbieders een offerte op te vragen. Zo kun je prijzen vergelijken en kijken waar je het goedkoopste uit bent. De prijzen kunnen per aanbieder nogal verschillen, dus een offerte opvragen is zeker aan te raden. Twijfel je nog? Dan kun je altijd met de twee aanbieders die je het meeste aanspreken in gesprek gaan. Zij kunnen je helpen en adviseren zodat jij straks de beste keuze kunt maken.

https://www.adaklein.nl/kettingtakel/elektrische-takel/