Erikvenneman
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf als u kiest voor datavernietiging door een specialist?

Tegenwoordig werken de meeste bedrijven voor een groot deel online. Dit komt natuurlijk omdat we in een digitale wereld leven. Het is natuurlijk zeer praktisch voor een bedrijf om online te werken, maar tegelijkertijd brengt het ook de nodige risico’s met zich mee. Bij veel bedrijven wordt er namelijk gewerkt met gevoelige gegevens en die mogen niet zomaar op straat komen te liggen. Ook heeft u als bedrijf te maken met privacywetgeving. De Europese Unie heeft strenge richtlijnen opgesteld en als u zich daar als bedrijf niet aan houdt, dan kunt u te maken krijgen met flinke boetes. Om die reden is het ook verstandig om niet zelf de data te vernietigen. U kunt dit beter uitbesteden aan een gecertificeerd bedrijf. Maar wat zijn dan de voordelen van data vernietiging uitbesteden?

De gegevens komen niet in de verkeerde handen terecht

Bedrijven met weinig digitale ervaring denken vaak dat het voldoende is om harde schijven te wissen. Dit is echter een misvatting, want er is genoeg technologie waarmee een kwaadwillende al die data kan terughalen. U wilt natuurlijk niet dat die gegevens in de verkeerde handen vallen. In de eerste plaats kunt u als bedrijf dan boetes krijgen, maar tegelijkertijd is dit ook bijzonder slecht voor de reputatie van uw bedrijf. Bedrijven of consumenten doen minder snel zaken met bedrijven die niet goed omgaan met gevoelige informatie. Laat uw data daarom altijd door een specialist verwijderen. Dan gaat u als eigenaar elke dag met een gerust gevoel slapen en dat is natuurlijk ook wat waard.

Bedrijven

Het is echt een klus voor experts

Misschien is er binnen uw onderneming iemand die stelt dat hij of zij de data ook wel kan vernietigen. Dit klinkt sympathiek, maar toch kunt u het beter uitbesteden aan experts. Het is namelijk veel ingewikkelder dan mensen denken. U moet namelijk niet alleen de systemen uit elkaar halen, maar u moet ook rekening houden met specifieke wetgeving. Ook zijn er allemaal milieuregels waar u zich als bedrijf aan moet houden. Een bedrijf als NEG IT Solutions is van al die wetgeving op de hoogte.

Het scheelt veel tijd

Dit klinkt misschien raar, maar als ondernemer houdt u zich het liefst bezig met uw eigen expertise. Zaken waar u geen verstand van heeft kunt u beter uitbesteden. U bent er weliswaar geld aan kwijt, maar u houdt tegelijkertijd ook meer tijd over. Juist het besparen van tijd kan weer geld opleveren, want die tijd kunt u vervolgens op een andere manier inzetten. Schakel daarom NEG IT Solutions in.