Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Hoe blijf je genieten als het weer omslaat?

Na die lange warme dagen waarbij je in korte kleding buiten zit tot het bedtijd is, kijken we nostalgisch terug nu de zomer plaats heeft gemaakt voor de herfst. Je merkt het ’s ochtends, het is donkerder op het moment dat je voor werk op staat. Maar ook de omgevingstemperatuur. Ook al heeft de zon nog veel kracht, het voelt toch anders door de koudere lucht die er hangt. Lichtelijk depressief maakt het mij wel, ik leef echt voor de zomer. Maar hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we toch ook genieten van dit seizoen? Want laten we eerlijk zijn, de herfst is ook wel prachtig.

Ga naar buiten

Ook al is het koud of kouder dan het was, ga toch naar buiten. De zon heeft nog veel kracht dus geniet hier van als je tussen de bomen wandelt, die prachtige kleuren bezitten in dit jaargetijde. En zorg ervoor dat je iets doet wat jou blij maakt terwijl je buiten bent. Misschien is dat je van te voren leuk opdoffen voor leuke foto’s in het bos. Wie weet haal jij na afloop plezier uit een high tea met vriendinnen of ga jij graag hardlopen door het bos, waarbij de bladeren en takjes onder je voeten kraken (of je hardloopcoach je in je oren aanmoedigt). Zelf vind ik het heerlijk om na afloop een glaasje wijn in een kroeg of restaurant te drinken (het liefst een plek waar ze een wijnkoelkast hebben zodat de wijn ook echt optimaal smaakt). En ik zoek dan een plekje bij de openhaard of in ieder geval bij gezellig kaarslicht, het creëert wat gezelligheid in de lichtelijk trieste dagen.

Wat als het regent?

We weten allemaal van de herfst dat het echt niet altijd weer is om naar buiten te gaan. Denk maar aan de regenachtige dagen in de lente of zomer, zelfs dan refereren we aan een herfstachtige dag. Steek op deze dag kaarsjes aan, doe de openhaard aan, pak een boek of zet een film op en schenk jezelf je lievelingsdrankje in. Een lekkere Chai Tea, chocolademelk, koffie of een glaasje wijn uit jouw wijnklimaatkast, zolang je maar optimaal kan genieten om de regenachtige dag door te komen.

https://www.wijnklimaatkast.nl/