Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

Een oldtimer kopen: waar moet je aan denken?

Misschien droom je al lange tijd van het kopen van die ene prachtige oldtimer. Of het nu een prachtige Peugeot 504 is of een klassieke Mercedes, bij het kopen van een oudere auto komt wel het een en ander kijken. Maar wat moet je vooral niet vergeten?

 

Vooronderzoek en voorbereiding

Voorafgaand aan het kopen van een oldtimer is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Allereerst is het belangrijk om op zoek te gaan naar deskundigen. Wanneer je iemand in jouw netwerk hebt met enige oldtimer ervaring en kennis en kunde over auto’s, is het slim om deze persoon om advies en kennis te vragen. Daarnaast is er ook genoeg informatie te vinden in boeken en internet. Vanwege grotere risico’s bij het kopen en onderhouden van oldtimers is een goede voorbereiding het halve werk. Wanneer je – misschien wel na lang zoeken – de oldtimer van jouw dromen hebt gevonden, is het belangrijk om op bepaalde dingen te letten wanneer je de auto gaat bekijken. Wat is de staat van de auto? Is er veel roest? Hoeveel kilometers heeft de auto gereden? Ook kan het helpen om aan te sluiten bij een vereniging van de desbetreffende auto voor meer informatie en tips.

 

Wees voorbereid op geld- en tijdsinvesteringen

Klassieke auto’s hebben vaak veel sfeer en zijn veel unieker dan moderne, nieuwe modellen. Een nadeel van klassieke auto’s is dat niet alle onderdelen altijd op voorraad zijn. Zo zijn er van sommige modellen niet zoveel meer. Wanneer je daarom een onderdeel wilt vervangen, is het belangrijk om rekening te houden met een langere lever- en of vindtijd en eventuele extra kosten. Daarnaast is het vinden van de juiste kundige monteurs en specialisten ook een extra uitdaging.

 

Onderhoud is essentieel

Oudere modellen hebben vaak al wat roestplekken en zijn hier ook gevoeliger voor. Vanwege ouderdom en eerder slecht onderhoud zijn oldtimers extra kwetsbaar. Vanwege dit gegeven is het belangrijk om wat voorzichtiger om te gaan met deze oude pareltjes. Binnen stallen, niet in de winter met sneeuw autorijden en goed laten tectyleren zijn manieren om de levensduur van jouw klassieker te verlengen. Wanneer je jouw oude auto niet binnen kan stallen zijn autohoezen een goed alternatief. Bij ShopforCovers is het aanbod van deze hoezen groot genoeg om een geschikte te kunnen vinden.

 

Met deze tips kun je nog beter voorbereid jouw zoektocht naar een prachtige oldtimer voortzetten of beginnen; succes!

https://www.shopforcovers.com/nl