Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor aspirerende autobestuurders

Het is bijna zover, je mag gaan beginnen aan je eerste rijlessen! Het kan natuurlijk spannend zijn om achter het stuur te gaan zitten. Het idee van je rijbewijs hebben en vrij te kunnen rijden over de Nederlandse wegen is zeer verleidelijk. In deze blog geven we jou een paar tips mee om zo goed voorbereid mogelijk de rijlessen in te gaan.

Wees zelfverzekerd

Onzeker zijn achter het stuur kan er voor zorgen dat je defensief gaat rijden. Dit kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen, iets wat natuurlijk niet gewenst is. Zo kan het er voor zorgen dat je te hard remt wat niet fijn is voor de bestuurder die achter je zit. Anderzijds kan defensief rijden er voor zorgen dat je te langzaam gaat. Zo rijden defensieve bestuurders vaker 40 kilometer per uur waar je 50 mag, dit kan leiden tot irritaties bij andere bestuurders in het verkeer. Weet jij van jezelf dat je van nature nerveus bent? Neem dan rijlessen bij een rijschool die gespecialiseerd is in faalangsten, zoals bijvoorbeeld deze rijschool in Leiden.

Neem lange lessen en minimaal één keer per week

Consistentie is belangrijk bij het rijlessen. Als je maar één keer per maand gaat rijlessen dan kan het jaren duren voordat je je rijbewijs haalt. Dit is natuurlijk alles behalve wenselijk. Daarnaast raden wij ook aan om lessen te pakken van twee uur als dit haalbaar is. Hoewel zo lang rijden in het begin vermoeiend kan zijn leer je hier wel veel meer van. Zo kan je ook weer eerder richting je rijexamen.

Begin op tijd met het leren van je theorie

Je mag pas op voor je tussentijdse toets en je rijexamen wanneer je je theorie examen gehaald hebt. Zorg er dus voor dat je deze tijdig inplant en goed voor leert. Wanneer je deze niet haalt kost het alleen maar extra geld om opnieuw op te gaan.

https://groenerijden.nl/