Erikvenneman
Hobby en vrije tijd

Luchtbuks kopen

Luchtbuks kopen

Een luchtbuks kopen is natuurlijk super gaaf. Er een hele dag op uit trekken om te gaan schieten. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld dat je niet zomaar overal een luchtbuks kunt kopen. Een voordeel aan een luchtbuks kopen in tegenstelling tot andere geweren is dat je voor het bezit van een luchtbuks geen vergunning nodig hebt. Hierdoor is het snel een aantrekkelijk wapen voor vele. Wel moet je 18 jaar of ouder zijn om zo’n wapen te kunnen kopen.

Regels 

Wel zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden bij het kopen van een luchtbuks. Je mag bijvoorbeeld niet op openbare weg met het geweer lopen/schieten. Maar in Nederland gelden weer andere regels over een luchtbuks kopen dan bijvoorbeeld in België. In België mag je bijvoorbeeld alleen op privé terrein met een luchtbuks schieten en is het geweer in het openbaar verboden. 

Werking

Afhankelijk van hoe duur jouw geweer is weet je ongeveer hoe goed de luchtbuks is. De betere luchtbuksen komen ongeveer 10 meter ver. Ze hebben een mondingssnelheid van ca. 170 m/s. Het geweer wordt gebruikt voor klein wild. Je kunt een luchtbuks bij veel geweren winkels kopen. Wel is het belangrijk dat je je eerst goed inleest over wat de regels precies zijn voordat je begint met schieten. 

https://www.staaloutdoor.nl/luchtbuksen.html