Erikvenneman
Image default
Hobby en vrije tijd

Is deze tent groot genoeg? Zo kom je erachter!

Op zoek naar een tent? De mogelijkheden zijn oneindig! Er zijn veel verschillende soorten, modellen en formaten tenten beschikbaar. Meestal is er voor meer inzicht in het formaat een lay-out op papier gezet. Toch kan de tent er op papier veel ruimer uitzien dan het daadwerkelijk is. Hoe bepaal je nu welk formaat tent geschikt is voor jou en je gezinsleden? Wij geven je graag wat tips.

Bedenk wat voor bedjes je meeneemt op vakantie

Of een tent voldoende ruimte biedt, is deels afhankelijk van de bedjes waar jij en je gezin op slapen. Hoe groot een tent is, wordt in het kort vaak aangegeven met het aantal slaapmatten dat in de slaapcabines past. Er wordt hierbij echter geen rekening gehouden met hoe breed de slaapmatten zijn. Als iedereen gebruikmaakt van slaapmatten die 50 cm breed zijn, past het allemaal waarschijnlijk wel, maar wat als je gebruikmaakt van bedjes die 65 cm breed zijn? Past het dan nog steeds? Sommige tenten hebben bovendien slaapcabines die richting het voeteneinde taps toelopen. Het kan dan zijn dat de voeteneindes van de slaapmatten over elkaar komen te liggen. Dit is niet zo erg wanneer je dunne matjes hebt, maar als je gebruikmaakt van slaapmatrassen of luchtbedden kan dit problemen geven. Let daarom altijd goed op de afmetingen van de slaapcabines.

Kruip zelf even in de tent

Wat is de beste manier om te bepalen of een tent groot genoeg is? Ga naar een showroom en kruip zelf even in de tent. Neem ook vooral je slaapmatje met je mee. Zo krijg je echt een goed idee van de ruimte die een tent biedt. Sommige tenten hebben wanden die niet erg steil zijn. Hierdoor hou je weinig zitruimte over en voelt de tent al snel klein aan. Dit zie je niet op papier en moet je dus echt zelf ervaren.

Maak je gebruik van een voortent of luifel?

Heeft de tent een voortent of luifel? Of ben je van plan deze aan te schaffen? Dit biedt je al een hoop extra zitruimte. Bovendien is het heel fijn dat je na een wandeltocht je vieze modderschoenen niet mee de tent in hoeft te nemen. In een voortent ben je goed beschut tegen wind en regen. Ideaal als het wat minder mooi weer is op vakantie. Jij hebt altijd plek zat om je campingtafel neer te zetten en een boekje te lezen.  

Laat je zoektocht slagen

Op zoek naar een tent? Laat je zoektocht slagen door er de tijd voor te nemen. Bepaal welke bedjes je meeneemt op vakantie en hoeveel ruimte ze innemen. Kruip zelf even in de tent in de showroom en kijk of het mogelijk is een voortent of luifel te plaatsen voor extra ruimte. Hoe beter de grootte van de tent aansluit op jouw kampeerbehoeftes, hoe meer jij zult genieten van je vakantie, of het nu mooi weer is of niet.