Erikvenneman
Image default
Dienstverlening

Hoe je je bedrijf draaiende kunt houden tijdens een stroomstoring

Een stroomstoring kan een klein ongemak zijn of een grote verstoring, afhankelijk van de oorzaak, duur en timing. Als je een bedrijf hebt of leidt, kan een stroomstoring leiden tot tijd- en productiviteitsverlies, beschadigde apparatuur, bedorven inventaris en ontevreden klanten. In dat geval wil je een stroomstoring met spoed oplossen. Is dit nu het geval? Kijk dan bij elektricien Leiden.

Hoewel je een stroomstoring niet altijd kunt voorkomen, kun je wel maatregelen nemen om de gevolgen voor je bedrijf tot een minimum te beperken. Deze blogpost geeft je praktische tips over hoe je je bedrijf draaiende kunt houden tijdens een stroomstoring.

Zorg voor een back-up plan

De eerste stap in de voorbereiding op een stroomstoring is het hebben van een back-up plan. Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt, kun je back-up plan inhouden dat je een back-up generator gebruikt, je kantoor uitrust met op batterijen werkende lampen en apparaten, of regelingen treft om op afstand te werken.

De sleutel is om de kritieke functies van je bedrijf te identificeren en ervoor te zorgen dat ze door kunnen gaan in het geval van een stroomstoring. Je wilt in alle gevallen een stroomstoring met spoed oplossen. Als je bijvoorbeeld een fysieke winkel hebt, moet je een plan hebben om het licht te laten branden en de kassa operationeel te houden. Als je een online bedrijf hebt, moet je ervoor zorgen dat je website blijft werken en dat je werknemers indien nodig op afstand kunnen werken.

Communiceer met je werknemers

Als je eenmaal een back-up plan hebt opgesteld, is het belangrijk om met je werknemers te communiceren over wat ze moeten doen in het geval van een stroomstoring. Zorg ervoor dat iedereen weet waar de zaklampen zijn en hoe je de generator (als je die hebt) gebruikt. Je moet ook iedereen eraan herinneren hun laptops en telefoons op te laden voordat de stroom uitvalt, zodat ze productief kunnen blijven, zelfs als ze op afstand moeten werken.

Het is ook belangrijk om de communicatie met klanten niet te vergeten. Als je afhankelijk bent van voetgangers in je winkel, zorg er dan voor dat je borden ophangt waarop staat wanneer je weer open bent. En als je website uitvalt, plaats dan een wachtpagina met informatie over wanneer hij weer open is. Het laatste wat je wilt, is dat potentiële klanten denken dat je zaak voorgoed gesloten is! Spoed is in dit geval nodig tijdens een stroomstoring.

Houd de situatie in de gaten

Tot slot is het belangrijk om de situatie in de gaten te houden, zodat je je plannen zo nodig kunt aanpassen. Als de stroomstoring naar verwachting alleen een uur of twee zal duren, hoef je niet in paniek te raken. Maar als het ernaar uitziet dat het de hele dag of langer kan duren, neem dan maatregelen om ervoor te zorgen dat kritieke functies zoals de klantenservice nog steeds probleemloos werken.

Natuurlijk mislukken soms zelfs de beste plannen. Als dat gebeurt, aarzel dan niet om contact op te nemen met electricien Leiden! Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van oplossingenvoor bedrijven van elke omvang, zodat je alles draaiende kunt houden totdat de stroom weer aangaat.

Bereid je dus goed voor

Een stroomstoring hoeft geen ramp te betekenen voor je bedrijf – zolang je maar voorbereid bent. Als je deze eenvoudige tips volgt, kun je de gevolgen van een onverwachte stroomstoring tot een minimum beperken en je bedrijf soepel laten draaien, ongeacht wat Moeder Natuur je toewerpt!

Stroomstoring met spoed oplossen? Schakel dan een professionele elektricien Leiden in

Een spoedgeval tijdens een stroomstoring is nooit handig. Maar als ze gebeuren, heb je een betrouwbare elektricien nodig om je leven weer op de rails te krijgen. Dat is waar Electricity24 om de hoek komt kijken. Wij zijn er om te helpen met al je elektrische behoeften, groot of klein. We weten hoe belangrijk het is dat de elektriciteit in je huis of kantoor soepel werkt. Daarom werken we de klok rond om ervoor te zorgen dat je stroom hebt – en gemoedsrust – wanneer je dat het nodigst hebt. Neem vandaag nog contact met ons op voor al uw elektricien behoeften in Leiden!