Erikvenneman
Image default
Dienstverlening

Extra stopcontacten nodig? Elektromonteurs Den Haag plaatsen ze zo

Een leven zonder elektriciteit valt niet meer voor te stellen. Je hebt elektriciteit nodig met koken, wassen, televisie kijken: met alles in en rondom het huis eigenlijk. Het is dan ook erg vervelend als er niet genoeg stopcontacten zijn om alle elektrische apparaten waar je tegenwoordig gebruik van maakt op aan te sluiten. Om dit probleem op te lossen kun je meer stopcontacten in je huis laten maken. Dit zou je zelf kunnen doen, maar het is handiger en veiliger om dit door een elektricien te laten doen. Woon je in de omgeving van Den Haag? Elektromonteurs Den Haag kunnen dan snel komen omdat het lokale elektriciens zijn.

Stopcontacten plaatsen

Een extra stopcontact laten maken is helaas wel een grotere klus dan het lijkt. Je stopt namelijk niet zomaar een stopcontact in de muur, maar het moet ook op het elektriciteitsnetwerk in je huis worden aangesloten. Dit netwerk loopt vaak door achter de muur en het kan dus voorkomen dat de muur moet worden doorgebroken om het stopcontact op de muur aan te sluiten. Het is dan handig om bij een verbouwing meteen na te denken over extra stopcontacten, zodat het eventueel doorbreken van een muur goed getimed kan worden met de rest van de verbouwing. Bedenk van tevoren alvast waar je het stopcontact wilt hebben en de klus is zo geklaard.

Buitenstopcontacten voor in de tuin

Ook buiten kunnen stopcontacten worden geplaatst. Dit lijkt misschien overbodig, maar zo kun je met sfeervolle verlichting je tuin gezellig maken en in de zomer zelfs na zonsondergang nog heerlijk lang buiten zitten. Bij buitenstopcontacten komen andere criteria kijken dan bij stopcontacten voor binnen. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de stopcontacten waterdicht zijn: water en elektriciteit is geen goede combinatie en kan ervoor zorgen dat de elektra kapot gaat. Ook moeten er andere materialen worden gebruikt, waardoor het plaatsen van buitenstopcontacten een wat lastigere klus is. Daar krijg je wel een tuin vol gezelligheid voor terug!