Erikvenneman
Image default
Dienstverlening

Drie redenen waarom je taxichauffeur zou moeten worden

Een taxichauffeur kan een prachtig beroep zijn voor de juiste persoon, je hebt vrijheid en controle over je eigen leven. Het kan heel aantrekkelijk zijn om te werken voor een taxibedrijf zoals city.taxi of schiphol taxi om een salaris te verdienen. Misschien twijfel je over de mogelijkheden als taxichauffeur, of weet je nog niet of het iets voor jou is. Lees hieronder redenen waarom je taxichauffeur zou moeten worden.

Flexibele uren

Als taxichauffeur ben je niet gebonden aan 9 tot 5 uren, je kunt vaak zelf je dag indelen en bepalen wanneer je rijdt. Zo krijg je veel vrijheid om je kinderen op school af te zetten of om ondertussen te studeren, zonder dat je een salaris moet mislopen. Het is vaak mogelijk om parttime te werken of juist een tijdje veel meer te werken, je hebt het zelf in de hand. Je bent natuurlijk wel een beetje gebonden aan de drukke uren, weekenden en avonden zijn de drukste momenten voor taxichauffeurs, dus je moet het niet erg vinden om dan af en toe te werken.

Zelfstandigheid

Als het je aanspreekt om je eigen baas te zijn, dan kun je ervoor kiezen om een zelfstandige taxichauffeur te zijn. Zo kan je echt je eigen uren bepalen en hoef je niet te luisteren naar een manager voor aanwijzingen. Pas wel op, als zelfstandige heb je geen recht op ziekengeld, vakantiegeld of andere werknemersvoordelen. Wees dus verstandig met je budget en spaar geld voor onvoorziene omstandigheden.

Je kunt snel beginnen

In Nederland moet je een taxipas halen om als taxichauffeur te rijden, maar dit kan je binnen 6 weken halen. Gemiddeld halen mensen het in 4 weken, en kun je na een maand dus beginnen met geld verdienen. Zeker als je taxichauffeur als bijbaan wil, zorgt dit ervoor dat je snel aan de slag kan als zelfstandig taxichauffeur. 

Leven achter het stuur

Ben jij altijd gelukkig als je in de auto zit en ben je een geboren chauffeur, dan kan een beroep als taxichauffeur wel iets voor jou zijn. Weeg de bovenstaande redenen af en bedenk of je geniet van het rijden door alle weersomstandigheden, van het ontmoeten van nieuwe mensen en de bijkomende vrijheid.