Erikvenneman
Image default
Dienstverlening

Gedenksteen baby: een liefdevol gedenkteken

Een gedenksteen baby is een grafsteen die speciaal is ontworpen voor een baby. Deze stenen zijn vaak kleiner dan grafstenen voor volwassenen, en hebben een eenvoudiger ontwerp. De voornaam van de baby wordt meestal groot afgebeeld, samen met de geboorte- en overlijdensdatum. Soms wordt er ook een persoonlijke tekst of afbeelding toegevoegd.

babygraf

Materialen

Grafstenen voor baby’s worden vaak gemaakt van glas en RVS. Deze materialen zijn duurzaam, licht en kleurrijk en kunnen jarenlang meegaan. Daarnaast zijn er ook grafstenen van dondere steen zoals graniet.

 

Ontwerp

De ontwerpen van grafstenen voor baby’s zijn zeer uiteenlopend. Er zijn stenen met eenvoudige, klassieke ontwerpen, maar ook stenen met meer uitgesproken ontwerpen. Sommige ouders kiezen voor een grafsteen met een persoonlijk tintje, zoals een afbeelding van de baby of een favoriete hobby.

Plaatsing

Een gedenksteen voor een baby wordt meestal geplaatst op een begraafplaats. De plaatsing van een grafsteen wordt geregeld door de begraafplaatsbeheerder.

Kosten

De kosten van een gedenksteen voor een baby variëren afhankelijk van het materiaal, het ontwerp en de plaatsing. De kosten beginnen bij ongeveer € 3.000,- en kunnen oplopen tot € 7.000,-.

Tips voor het kiezen van een gedenksteen baby

Het kiezen van een gedenksteen voor een baby is een persoonlijke keuze. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden, zoals het materiaal, het ontwerp en de plaatsing. Hier zijn een paar tips voor het maken van een keuze:

  • Denk na over wat u belangrijk vindt. Wilt u een steen met een eenvoudig, klassiek ontwerp? Of wilt u een steen met een persoonlijk tintje?
  • Overleg met uw familie en vrienden. Wat vinden zij belangrijk?
  • Bezoek een steenhouwerij. Laat u inspireren door de verschillende ontwerpen en materialen.

Grafkunst

Een gedenksteen voor een baby is een vorm van grafkunst. Grafkunst is een manier om een overledene te herdenken en te eren. Grafkunst is eigenlijk een grafmonument zo bijzonder en mooi dat het kunst genoemd kan worden.

Conclusie

Een gedenksteen baby is een mooie en persoonlijke manier om een overleden baby te herdenken. Er zijn veel verschillende soorten grafstenen verkrijgbaar, dus er is altijd een steen die past bij uw wensen en behoeften.

Bijzondere uitvaartverzorging

Margot Siebenlist staat bekend om haar bijzondere uitvaartverzorging. Met toewijding en oog voor detail is Margot Siebenlist gespecialiseerd in het creëren van unieke en liefdevolle herdenkingen, waaronder bijzondere uitvaarten voor (stilgeboren) baby’s. Haar persoonlijke aanpak en betrokkenheid brengen troost en steun aan families tijdens deze moeilijke tijden.

Memorabel

Meer weten over de mogelijkheden voor een persoonlijk en bijzondere grafsteen baby? Bekijk dan onze website memorabel.nl voor meer ideeën en neem gerust contact met ons op via 06 49 35 13 38. Wij staan graag voor u klaar om u te helpen bij het ontwerpen van een prachtige gedenksteen.

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/baby/