Erikvenneman
Eten en drinken

Babyshower met lekkere gebakjes en drankjes

Een babyshower organiseren voor iemand anders wordt ook in Nederland steeds populairder. Het feest is overkomen waaien uit Amerika en is anno 2019 immens populair. Een babyshower wordt georganiseerd voor een zwangere vrouw om te vieren dat ze een kleintje krijgt. Vaak gebeurt dit in het geheim en is het een totale verrassing voor de aanstaande moeder. Dit kun je thuis doen of in een afgehuurde locatie, zoals een restaurant. 

Gebakjes en cocktails zonder alcohol

Een perfecte babyshower kan niet zonder lekker eten en drinken. Houdt er rekening mee dat je dit feest organiseert voor de moeder. Een taart bestellen die de aanstaande moeder lekker vindt en alcoholvrije drankjes zijn dus erg belangrijk. Het is gebruikelijk om meerdere soorten gebak mee te nemen. Vaak wordt er gekozen voor vele kleine stukjes taart, maar je kunt natuurlijk ook petit fours en meenemen naar de babyshower. Naast zoete gebakjes moet je ook denken aan nootjes, hapjes, zoutjes en chips. De gasten nemen namelijk alles mee naar een babyshower. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de catering volledig uit te besteden. De kosten zullen dan wel aanzienlijk hoger zijn. Wanneer je een locatie afhuurt is het wel aan te raden om hierover van te voren een prijs afspraak te maken.

Spelletjes spelen

Babyshower’s worden georganiseerd vanwege de gezelligheid. Naast de heerlijke versnaperingen die jij en de andere gasten meenemen worden er ook oude herinneringen opgehaald, foto’s bekeken en spelletjes gespeeld. Zeker de spelletjes brengen veel humor in het feest en zorgen voor lachwekkende momenten. Bedenk wel goed dat het gezellig moet blijven en dat het niet de bedoeling is om de moeder en andere gasten voor schut te zetten. Laat de moeder dan ook zeker geen dingen doen waar zij zich niet prettig bij voelt. Ze is namelijk hoogzwanger en haar hormonen zorgen voor onaangename stemmingswisselingen. 

Cadeautjes en meer

Om een zwangere vrouw goed voor te bereiden op haar baby wordt ze tijdens een babyshower ook overspoeld met cadeaus. In Nederland zijn de cadeaus tijdens een babyshower vaak nog aan de kleine kant. In Amerika worden aanstaande moeders spoiled met overdreven grote cadeaus, zoals complete kinderkamers en vakanties. Wanneer je opzoek bent naar een geschikt cadeau is het wederom goed om aan de moeder te denken. Wat jij leuk vindt hoeft zij natuurlijk niet leuk te vinden. Ook een gezamenlijk cadeau met andere gasten is een goed idee. Veel gegeven cadeaus zijn: babykleren, luiers en accessoires voor de babykamer.