Erikvenneman
Vervoer en transport

3 coronaproof manieren om voor een taxirit te betalen

3 betaalmiddelen.

Doordat er niet meer contant word afgerekend in de taxi neemt ook het gevaar dat een taxichauffeur beroofd kan worden af. Aan deze tendens zitten dus alleen voordelen. Aan de andere zijde van deze ontwikkeling zijn er ook voorstanders van het open laten van de mogelijkheid tot contante betaling. Zij hebben het argument dat je de keuze voor de wijze van betaling aan de klant moet overlaten en deze keuze niet te beperken door algemene tijdelijke ontwikkelingen. Er zijn volgens hun andere maatregelen die ingezet kunnen worden ter bestrijding van bijvoorbeeld besmettingen.

Wij hebben de 3 meest aanbevolen betaalmiddelen opgezocht in de taxibranche.

1 – Pinpas

2 – Creditcard                                                                                     

3 – Tikkie

In het digitale tijdperk waarin we leven word het ons steeds makkelijker gemaakt om voor producten en diensten te betalen. Zo ook voor taxidiensten. Om gezien de coronacrisis het aantal contactmomenten in de taxi tot 0 terug te brengen kun je als klant digitaal afrekenen. Doordat er steeds meer digitaal word afgerekend word ook het risico dat met contant geld samengaat steeds verder teruggedrongen. Een ander voordeel is voor de taxichauffeur die geen afstortingskosten meer heeft. 

Integraal giraal betalingsverkeer.

Het beleid van de overheid is er een om de maatschappij opnieuw in te richten zodanig dat al het betalingsverkeer uiteindelijk giraal zal verlopen. Grote drijfveren hiervoor zijn de volgende :

–          Het bestrijden van het witwassen van geld

–          Het overzien van alle geldstromen

–          Controle op geldstromen door de belastingdiensten

–          Alle zwarte markten onrendabel maken

Door de controle op alle geldstromen heeft de overheid een machtig wapen tegen eenieder die transacties wil verrichten buiten de regels van de nederlandse staat.

Vrijheid in het maken van eigen keuzes.

Tegenstanders van dit overheidsbeleid beargumenteren dat we het liberalisme in deze maatschappij moeten behouden. Zij vergelijken deze ontwikkeling die de overheid aanstuurt met een communistisch beleid dat nog zou passen in het rusland van stalin. Er zou een gezonde balans gezocht moeten worden tussen het girale en contante betalingsverkeer. De nieuwe ontwikkelingen vanuit de digitale wereld zorgen momenteel voor een schok in de financiele wereld. De intrede van digitale munten heeft inmiddels zijn voetdruk gezet in de maatschappij. De overheid ziet deze vorm van betalingsverkeer als een grote bedreiging voor haar toezichthoudende rol in de financiele wereld. Vandaar dat de overheid momenteel zelf ook de mogelijkheden onderzoekt voor het ontwikkelen van een eigen digitale munt.