Erikvenneman
Image default
Vervoer en transport

Waarom is een disselkist handig voor de aanhanger?

We gaan het in dit artikel in het bijzonder hebben over disselkisten, ook wel disselbakken genoemd, voor aanhangwagens. In feite is een disselkist zeer handig voor alle wagens met een dissel, die door een motorvoertuig worden voortgetrokken. Afhankelijk van waarvoor die wagen wordt gebruikt, zul je er andere spullen in op slaan. Maar eerst leggen we in het kort uit wat een disselkist is.

Wat is een disselkist?

In een paar woorden is een disselkist een kist/bak die op een dissel wordt geplaatst. Normaliter zijn ze afsluitbaar en zijn met hangslot op slot te doen. Daarnaast zijn ze vaak waterdicht. Je kunt ze in diverse maten krijgen en de keuze van de maat zal afhangen van wat je erin wilt opbergen. Op de website van Aanhangeronderdelenshop vind je een ruim aanbod ervan en ook van allerlei handige accessoires.

Waarom disselkist voor de aanhanger?

Met een disselkist voor de aanhanger krijg je in de eerste plaats meer bergruimte. In de tweede plaats kan je een disselkist op slot doen en dat is met name handig als je een open aanhangwagen hebt. Voor een open aanhangwagen is een waterdichte disselkist bovendien nuttig als er spullen droog moeten blijven. Waarvoor je een disselkist verder ook gebruikt, je kunt er altijd mooi je disselslot en reserveonderdelen voor je aanhangwagen in bewaren. Dat laatste is extra zinvol als de aanhangwagen achter diverse auto’s wordt gebruikt.

Disselkist

De caravan

We zullen hier voor de volledigheid ingaan op de voordelen van een disselkist voor een caravan. Het gaat in dit geval met name op de extra opbergruimte die je ermee krijgt. Je kunt dan in een disselkist allerlei spullen kwijt, waarvoor in de caravan geen ruimte is of die je liever niet binnen hebt staan. Een voorbeeld is een gastank, maar bijvoorbeeld ook klapstoelen, een losse tent of een parasol.

De open aanhangwagen

In het geval van een open aanhangwagen is het van nut dat je in een disselkist spullen kwijt kunt die niet nat mogen worden en die je daarnaast achter slot en grendel kunt houden. Als je een open aanhangwagen voor je werk gebruikt, dan je in de disselkist je gereedschappen kwijt, los of in een gereedschapskist. Verder kan je er spullen in kwijt die je nodig hebt om een lading op zijn plaats te houden, zoals spanbanden en/of een aanhangernet.

De gesloten aanhangwagen

Het gebruik van een disselkast voor een gesloten aanhangwagen ligt wat minder voor de hand dan voor een open model. Je kunt een gesloten aanhangwagen doorgaans op slot doen en is die waterdicht. Maar om te vermijden dat spullen in een gesloten aanhangwagen gaan schuiven, kan je ze in een disselkist doen, als er daarin voldoende ruimte is.

Conclusie

Een disselkist kan voor elk type aanhangwagen zeer handig zijn. Zoals al eerder is gesuggereerd: steek je licht eens op bij Aanhangeronderdelenshop.