Erikvenneman
Image default
Eten en drinken

Franse wijnen zijn erg populair

Voor veel mensen is wijn een belangrijk onderdeel van het leven. Wijn maakt deel uit van sociale gelegenheden, romantische avonden en feestelijke diners. Wijn verbindt mensen met elkaar en geeft een unieke beleving. Er zijn veel verschillende wijnen, maar vandaag gaat het over Franse wijnen. De wijnindustrie in Frankrijk is een van de oudste en meest prestigieuze ter wereld. De wijnstreek Bordeaux is misschien wel de meest bekende wijnstreek van Frankrijk. Bordeaux staat bekend om zijn robuuste rode wijnen, maar je kunt hier ook heel mooie witte wijnen en rosés vinden. De wijnen uit de Loirestreek zijn meestal lichter van smaak en body

Bourgogne wijnen zijn erg lekker

Bourgogne wijnen zijn er in vele soorten en kleuren. De meeste bekende zijn de rode Bourgognes, maar er worden ook witte, rosé en mousserende wijnen gemaakt. De Bourgognes komen uit de strek in Frankrijk met dezelfde naam. De wijnen van hier zijn wereldberoemd en geven je elke keer weer een unieke smaakbeleving. De meeste Bourgognes zijn gemaakt van de Pinot noir druif. Deze druif geeft de wijn een krachtige, robuuste smaak. De wijn is vaak donkerrood van kleur en heeft een rijke, volle smaak. Bourgognes van de Pinot noir druif zijn vaak wat tanninerijker, wat betekent dat ze wat droger smaken.

Er bestaan nog meer soorten Bourgogne wijnen

Witte Bourgognes zijn vaak gemaakt van de Chardonnay druif. Deze wijnen zijn licht van kleur en hebben een frisse, fruitige smaak. Witte Bourgognes zijn minder tanninerijk dan de rode varianten en smaken daardoor wat zoeter. Rosé Bourgognes zijn gemaakt van een mix van verschillende druivensoorten. De kleur van de wijn is roze en de smaak is fruitig en fris. Rosé Bourgognes zijn minder tanninerijk dan de rode wijnen en hebben daardoor een lichtere smaak. Mousserende Bourgognes zijn gemaakt van dezelfde druivensoorten als de normale Bourgognes. Deze wijnen zijn sprankelend en hebben een frisse, fruitige smaak. Mousserende Bourgognes zijn minder tanninerijk dan de rode wijnen en hebben daardoor een lichtere smaak.

 

Bezoek eens een Frans wijnhuis

Als je naar Frankrijk gaat, moet je zeker een bezoek brengen aan een wijnhuis. Hier kun je de wijnen proeven en leren over de verschillende soorten wijn. Je kunt ook een wijnproeverij doen, waarbij je verschillende wijnen blind proeft. Dit is een leuke manier om meer te leren over wijn. Wanneer je wijn koopt, is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Er zijn veel verschillende smaken, kleuren en geuren in wijn. Proef verschillende wijnen en kies de wijn die je het lekkerst vindt. Wijn is bedoeld om te genieten, dus kies een wijn die je echt lekker vindt.

 

https://www.wijnkooperijdelange.nl/Franse-wijnen/