Zo voorkom je verhuisstress!

Ga je binnenkort verhuizen? Leuk! En spannend ook, zo’n heel nieuw huis op een nieuwe plek. Voor het zover is en je je nieuwe huis kunt betrekken moet er eerst iets heel anders gebeuren. Verhuizen. En dat is iets waar niet iedereen per se heel erg naar uitkijkt.

 

Alles inpakken

 

Het idee alleen al: alle spullen die je in de loop der jaren in je huis verzameld hebt inpakken in dozen. Heel veel spullen! Die allemaal in dozen moeten. En dan natuurlijk het liefst ook nog op een nette manier, en zo dat je ze na de verhuizing allemaal weer makkelijk en snel terug kunt vinden en op hun nieuwe plekje neer kan gaan zetten.

 

Hoe je het ook wendt of keert, dat is nogal een klus. Duurt je verhuizing nog een tijdje? Kom dan vroeg in actie door alvast flink op te ruimen. Keer alle kasten eens binnenstebuiten, en kijk heel kritisch naar alle spullen die je huis vullen. Wat wil je meenemen, en wat ligt eigenlijk al jarenlang stof te vangen? Een verhuizing is een ideaal moment om eens flink op te ruimen en veel weg te gooien. Mooie stok achter de (automatische) deur: hoe meer je weg weet te gooien, des te minder hoef je in te passen en straks weer uit te pakken.

 

Ruim je een kast met spullen op die je niet dagelijks gebruikt, dan kun je nu ook meteen de spullen die je wel wil bewaren in verhuisdozen gaan doen. Dat scheelt weer tijd! Verpak breekbare spullen netjes, en zorg ervoor dat je alles logisch inpakt: vul geen doos met spullen uit de woonkamer aan met dingen die eigenlijk in de slaapkamer horen. Dat scheelt bij het uitpakken heel veel tijd. Uiteindelijk ga je op deze manier alles kamer voor kamer inpakken. Noteer op de doos heel goed wat er precies in zit, en werk eventueel met een kleurensysteem: verhuisdozen met een rood label voor dingen die je meteen na de verhuizing uit moet pakken, terwijl die met een groen label nog wel even kunnen wachten.

 

De grote dag! Is de grote dag aangebroken, zorg dan dat je genoeg hulp hebt en dat iedereen een duidelijke taak hebt. Ga voorzichtig om met je spullen en zorg voor steekwagentjes als je zware dingen gaat vervoeren. Zorg ook voor een verhuisdeken, daar kun je bijvoorbeeld krassen op vloeren en meubels mee voorkomen. Als al je spullen uiteindelijk in je nieuwe huis staan, dan ga je de dozen netjes per kamer weer uitpakken. Zet alles meteen netjes op de juiste plek, dat scheelt later veel zoekwerk en ergernis.

https://www.verpakkingenxl.nl

Over

You may also like...

Reacties gesloten.