Erikvenneman
Electronica en Computers

4 Redenen om een VPN te gebruiken

Het internet is tegenwoordig bijna niet weg te denken van de samenleving. Vrijwel alles gaat via dit internet. Tegenwoordig heb je zelfs om belastingaangifte te doen, een internetconnectie nodig. Met al deze voordelen komen ook een aantal nadelen. Om deze nadelen te kunnen omzeilen, kan een VPN een handige oplossing zijn. Daarom zijn hier de vier belangrijkste redenen om een VPN, ook wel virtual private network, te gebruiken.

Weet u niet wat een VPN is lees dan ons artikel over: Wat is VPN?

 

Bescherming op openbare Wi-Fi netwerken
Veel van de gebruikers van openbare wi-fi netwerken hebben geen kwaad in de zin, maar er zitten altijd een aantal rotte appels tussen. Via een openbaar wi-fi netwerk kunnen hackers erg gemakkelijk bij jouw gegevens komen. Dit wil je natuurlijk niet. Een VPN is een goede bescherming hiertegen.

Toegankelijkheid
Door informatie die platformen als Netflix via je internetconnectie vergaren, kunnen ze je toegang tot bepaalde functies ontzeggen. Met een virtual private network kunnen ze deze informatie niet verkrijgen en heb je dus toegang tot alles.

Onzichtbaarheid
Je hebt vast wel eens gehoord van firma`s als Facebook, die vrijwel al je data opslaan. Met een VPN kunnen ze deze informatie niet aan jou koppelen en hebben ze er dus niks aan.

Privacy
Doordat men geen informatie aan jou kan koppelen, in combinatie met dat hackers je niet kunnen aanvallen, is een VPN een goede manier om je privacy te waarborgen.

Er is niet zoiets als een beste VPN. Vrijwel allemaal doen hetzelfde. Over het algemeen zijn de betaalde private networks. Gebruikt u liever een gratis VPN lees dan eerst ons standpunt over Gratis VPN.