Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

Wat is Chiptuning

Chiptuning is het aanpassen van de software in de boordcomputer om de auto op te voeren. De Ecu die tegenwoordig in iedere auto aanwezig is kan makkelijk door een garage worden opgevoerd. Wil jij meer weten over chiptuning lees dan verder.

Wat is een ECU?

Tegenwoordig zit in iedere auto een boordcomputer die alles regelt. Van de klimaatregeling, airbags, cruise control en airbags tot het functioneren van de motor. Deze boordcomputer ook wel Ecu genoemd regelt precies hoe de motor van de auto functioneert. Deze Ecu ontvangt van allerlei verschillende sensoren informatie die hij dan gebruikt om te bereken hoeveel brandstof hij naar de motor moet sturen en hoe de motor moet functioneren 

Chiptuning

Door de Ecu software aan te passen kun je de timing en parameters binnen de Ecu aanpassen en zo meer of minder brandstof in de motor te laten komen. Vroeger was dit niet mogelijk aangezien de motor niet door een computer bestuurd werd. Daarna was het ook niet mogelijk om de auto’s met boordcomputers aan te sturen. Dit kwam omdat de connecties die er waren alleen toegankelijk waren door de heersteller van de auto’s. Sinds enige jaren is het echter mogelijk om toegang te krijgen tot deze software en mensen hebben geleerd hoe ze het beste deze software kunnen gebruiken. Tegenwoordig kan in de meeste garages chiptuning in tilburg gedaan worden.

Waarom chiptuning

Een van de redenen waarom mensen kiezen voor chiptuning is omdat het een efficiente manier is om meer vermogen uit je auto te halen. Zo kan hij sneller optrekken en krijgt hij een hogere topsnelheid. Meestal is het zo dat Ecu vanuit de fabriekstand niet op zijn volle vermogen draait. Dit komt door het feit dat zij geen onnodige stress willen zetten op de motor. Met chiptuning is het mogelijk om de motor dichter bij zijn maximale vermogen te halen en ook nog eens zuiniger te rijden.

https://cts-chiptuning.com/chiptuning-tilburg/