Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

Verkeersonderzoeken aanvragen voor veiligheid op de weg

Met het uitvoeren van verkeersonderzoeken krijgt u inzicht in verschillende zaken die zich afspelen op de weg. Wilt u bijvoorbeeld meer inzicht krijgen in verkeersstromen en intensiteit binnen uw gemeente? Voer dan een verkeersmeting uit met een verkeersteller. Aan de hand van de modernste meetapparatuur wordt er data verzameld die achteraf met software omgezet wordt in leesbare grafieken en tabellen. Door deze moderne meetapparatuur zijn lussen en slangen over de weg verleden tijd. Het uitvoeren van onderzoek was nog nooit zo gemakkelijk. Breng de veiligheid van uw wijk of gemeente in beeld met een verkeersonderzoek van Actime.

Maak weggebruikers bewust van hun snelheid en voorkom ongelukken

Veel ongelukken op de weg zijn het resultaat van snelheidsovertredingen. Binnen de bebouwde kom is te hardrijden zelfs een van de grootste oorzaken van aanrijdingen. Het is een actueel onderwerp dat de komende jaren alleen nog maar belangrijker wordt. Voornamelijk omdat de verkeersdrukte in toekomst gaat toenemen. Met verkeersonderzoeken wordt dit gedrag en de snelheid van weggebruikers inzichtelijk. Zo ziet u precies waar het mis gaat. Om beter te anticiperen op het onvoorspelbare gedrag van andere weggebruikers, maakt u de snelheid zichtbaar. Aan de hand van snelheidsdisplays worden weggebruikers bewust gemaakt van hun eigen snelheid.

Een snelheidsdisplay wijst op de sancties van ongewenst rijgedrag

Er worden vaak campagnes gevoerd door de overheid om, door middel van het positief beïnvloeden van rijgedrag, het aantal verkeersongelukken drastisch te verlagen. Door snelheidsdisplays te plaatsen met daarop de gereden snelheid kan deze campagne in de praktijk gesteund worden. Bij snelheidsoverschrijdingen zijn kan het display op verschillende manieren waarschuwend oplichten. Denk aan grote rode cijfers, knipperende cijfers, een melding die stelt dat er te hard gereden wordt of een boze smiley. Op deze manier worden weggebruikers zich bewust gemaakt van hun slechte gedrag en de sancties die daar aan vast zitten. Het uitvoeren van verkeersonderzoeken kan inzichtelijk maken waar u deze displays het beste kunt plaatsen.

https://www.actime.nl/