Erikvenneman
Image default
Aanbiedingen

In een kleine ruimte je werkkamer inrichten

Een kleine werkkamer betekent niet dat het niet praktisch en mooi kan zijn. Er zijn talloze mogelijkheden om in een kleine ruimte een werkkamer te realiseren. Met handige tips en trucs maak jij er een praktische, knusse, maar vooral mooie plek van. We geven je voorbeelden over de inrichting, maar ook over het bewaren van je spullen en de kleuren en verlichting in de ruimte.

 

Slimme inrichting

Een kleine ruimte moet je slim inrichten. Het gaat hierbij niet alleen om hoe je de meubels plaatst, maar ook over het totaalplaatje. Pas meubels op elkaar aan, zodat er een totaalbeeld ontstaat. Dit ziet er verzorgd uit, en oogt minder rommelig. Gebruik de muren om bijvoorbeeld plankjes aan te bevestigen om hier ook spullen in kwijt te kunnen. 

 

Hoekbureau

Misschien heb je er niet direct aan gedacht, maar hoekbureaus zijn een ideale oplossing voor kleine ruimtes. Je hebt genoeg ruimte voor al je spullen en vult direct een onhandige hoek van de ruimte op. Omdat het bureau in een hoek-vorm loopt, heb je aan twee kanten van het bureau ruimte om spullen te plaatsen. Dit biedt extra werkruimte.

 

Opslag

Hoe kleiner de ruimte, hoe sneller het rommelig kan ogen. Opbergruimte is daarom een belangrijk element in een kleine werkruimte. Maak gebruik van lades onder een bureau of een kast waar je belangrijke spullen in kwijt kan, die rommelig ogen als je het laat liggen. Wandrekken en opbergboxen zijn ook ideaal om veel spullen op te bergen.  

 

De kleuren voor een kleine ruimte

In kleine kamers is een goede kleur op de muur essentieel. Lichte en vriendelijke kleuren zorgen dat het ruim oogt. Wil je wel een felle kleur gebruiken? Gebruik dan voldoende wit als tegenhanger, om het niet te onrustig te laten ogen. Kleuren als blauw en groen hebben een kalmerende werking. Rood en geel zorgen voor creativiteit. De kleur die je op de muur aanbrengt kan een inspirerend effect hebben op je stemming. 

 

Verlichting

Ook in een kleine ruimte speelt licht een belangrijke rol. Naast de klassieke plafondlamp zijn er genoeg leuke kleinere modellen die sfeer toevoegen aan je ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een industriële tafellamp. Lampen met een dimmer zijn ook geschikt voor kleine ruimtes. Je bepaalt hiermee zelf hoe sterk je de lamp wil zetten op het moment dat jij aan het werk bent.

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/