Erikvenneman
Tuin en buitenleven

Raamdorpels voor een net afgewerkt huis

Een huis dient er zowel aan de binnen- als buitenzijde netjes uit te zien. Dit oogt niet alleen goed maar het is ook beter voor het huis zelf als het goed onderhouden wordt. Om te voorkomen dat er water binnenkomt bij de ramen kun je ook kiezen voor het plaatsen van een goede raamdorpel

Raamdorpels van natuurlijke makelij

Een raamdorpel vind je ook online als je even rondkijkt. Er is een groot aanbod te vinden waarbij de raamdorpels gemaakt kunnen zijn van verschillende materialen. Zo kun je kiezen voor natuurlijke materialen zoals hardsteen of beton maar bestaan er ook dorpels die gemaakt zijn van kunststof of van metaal. Welke je kiest hangt af van je eigen smaak maar ook van wat er beste staat bij de rest van de woning. 

Duurzaam en past goed bij andere materialen

Om een natuurlijke look te creëren kies je het beste voor hardsteen of beton. Deze ogen natuurlijk maar omdat ze in nagenoeg alle vormen, maten en veel kleuren te koop zijn vind je er altijd wel die goed bij de rest passen. Daarnaast zijn beide materialen duurzaam, gaan ze lang mee en zijn ze bestand tegen zeer uiteenlopende weersomstandigheden. 

Goede afvoer van water

Dorpels dienen goed te passen willen ze functioneel zijn. Dit houdt in dat ze op de juiste manier het regenwater afvoeren en zo voorkomen wordt dat dit over of in de gevel loopt of dat de gevel smerig wordt. Als de dorpels goed passen oogt dit netjes. Een dorpel kan geleverd worden in een standaardmaat maar het is zaak dat je van tevoren goed opmeet hoe groot een dorpel dient te zijn. Kies je voor maatwerk dan kost dit wel meer maar dan weet je zeker dat het goed past en je er plezier van hebt. Zowel voor standaardmaten als maatwerk kun je terecht bij Sierbeton Online.