Erikvenneman
Tuin en buitenleven

Uw Hovenier uit Eindhoven heeft een vraag

Is uw tuin al winterklaar?

De winter komt eraan. De tuin ligt vol met taken en bladeren. Hoe maken we onze tuin winterklaar? Want na de winter wilt u toch direct weer van de tuin gebruik maken. Het terras strak, de heg netjes op orde. De planten voorbereidt voor de lente, ga zo maar door.

Het onderhouden en winterklaar maken van uw tuin kost veel tijd. Ook moet u enigszins weten wat u moet doen en vooral wat niet.  Wanneer snoeit u die boom, struik of plant. Kan ik nog wel snoeien? Vaak worden deze tuinwerkzaamheden vol energie en goede moed uitgevoerd, maar blijkt in de lente dat er toch aan een aantal zaken niet is gedacht.

Denk daarom aan eens aan de Tophoveniers. Onze aanpak van het onderhouden van tuinen bestaat uit een aantal onderdelen: inventarisatie, uitvoer en onderhoud. Allereerst gaan we inventariseren welke beplanting u waar wilt hebben of blijven behouden. Vervolgens plannen we de uitvoer. Wat doen we in elke seizoen. Meer concreet. Wanneer kan welk onderdeel van tuinonderhoud worden uitgevoerd. Als laatste houden we alles structureel bij in de vorm van terugkerend onderhoud. Dit is echt een noodzaak.

Waarom is onderhoud nu zo belangrijk?

Niet alleen verwacht u een bepaald deel van uw tuin in bloei te hebben in de lente of zomer, u wilt dat alle beplanting op tijd groeit en bloeit. En dat kan natuurlijk ook in de winter. Onderhoud is dus meer dan alleen een beetje schoffelen. Het is de juiste beplanting aanschaven en bepalen wanneer en of er bemest en of gesnoeid moeten worden om goed te kunnen groeien. Verder wilt u zo lang mogelijk doen met uw beplanting. Dat betekent dat snoeien, het onkruid wieden, en bemesten en bewatering structureel en goed moet worden uitgevoerd.

Dezelfde planning en aanpak geldt voor de bestrating en afrastering van uw tuin. Welke uitstraling wilt u met uw tuin bereiken? Hoe gaat u uw tuin gebruiken? Denk bijvoorbeeld eens aan de stand van de zon. Waar wilt u in de ochtend zitten, waar in de middag een waar in de avond? Oftewel waar plaatsen we uw tuinmeubelen, waar komt een terras en waar niet. En wat dacht u van uitverlichting. Is er al een stroomvoorziening aanwezig. Is deze voldoende voor alle tuinverlichting?

Tophoveniers is een uitmuntend hoveniersbedrijf. Tophoveniers levert diensten in Eindhoven en omgeving, maar ook in andere delen van Nederland vind je De Tophoveniers. Zoek maar eens op hovenier Eindhoven en je vindt ons. Zo vind je ons ook in Zutphen, Arnhem, Rotterdam, Breda, Utrecht en omgeving.