Erikvenneman
Woning en Tuin

Krijg schilderij inspiratie met deze 5 tips

Met deze 5 tips krijg je genoeg schilderij inspiratie om het perfecte schilderij te vinden voor jouw interieur. Wat inspiratie kan nooit kwaad voor het vinden van een schilderij wat bij jou past. Een schilderij is een persoonlijke keuze en het is iets waar je langere tijd van wilt genieten en niet snel op uitgekeken bent. Met deze 5 tips vind je de inspiratie voor een schilderij.

Vind inspiratie op Pinterest

Inspiratie vind je natuurlijk op een plek waar inspiratie wordt gedeeld. Pinterest is de plek voor liefhebbers, professionals en hobbyisten die delen wat hun inspireert. Hier kun je op onderwerp zoeken bijvoorbeeld schilderijen. Of op een thema zoeken bijvoorbeeld zoek op bloemen schilderijen. Aan de hand van wat je zoekopdrachten, doet Pinterest suggesties. Door op de afbeeldingen te klikken ga je naar de website van bijvoorbeeld een galerie.

Bezoek een galerie of atelier

Niets inspireert meer dan een kunstenaar zelf over zijn of haar werk te horen vertellen. Veel steden hebben jaarlijks een zogenaamde open atelierroute. Je kunt dan bij een kunstenaar in zijn of haar atelier bekijken. Laat je inspireren door een kunstenaar aan het werk zien. Een galerie bezoeken is ook leuk. Een galeriehouder vertelt vaak ook graag over het werk wat er hangt.

Ga zelf aan de slag

Zoek geen inspiratie, maar maak het zelf! Als je zelf hebt ervaren hoe het is om een abstract schilderij te maken, weet je soms ook beter wat aan de wand wilt hangen. Kunstenaars maar ook cultuurhuizen bieden cursussen aan in verschillende schildertechnieken. Ook kun een workshop volgen. Dit is natuurlijk ook een leuk cadeau voor iemand die graag creatief bezig is. Wie weet krijg je een schilderij cadeau van degene die jij een workshop cadeau hebt gegeven. Dat is echt inspiratie doorgeven.

Bezoek online websites

Er zijn diverse sites en platforms waar kunstenaars zichzelf kunnen presenteren en hun werk kunnen aanbieden. Hier vind je originele werken of prints in kleine oplagen kopen. Etsy is natuurlijk een bekende site voor kunst, fashion en design. Hier vind je werk van kunstenaars wereldwijd. Je kunt hier mooie kunst kopen, maar je ook laten inspireren. Bekijk ook eens inspiratie op schilderijidee.nl.

Bezoek een kunstuitleen

Elke paar maanden wat nieuws aan de wand, met een kunstuitleen abonnement kan het. Je betaalt jaarlijks een x bedrag en kan hiervoor een aantal keer per jaar nieuwe werken uitzoeken. Zo kun je het werk van een kunstenaar beter leren kennen. Bij sommige kunstuitleen is het mogelijk om een werk wat goed bevalt, ook te kopen.

https://www.schilderijidee.nl/