Erikvenneman
Image default
Auto's en Motoren

Paruzzi levert authentieke VW parts als een Kever onderstel en Panoramabus bumpers

De klassieke Volkswagen is en blijft ongekend populair in ons land. Veel liefhebbers zijn aangesloten bij een van de vele clubs. De verenigingen organiseren meetings, brengen brochures uit en ze beheren online fora. Heb jij een VW en overweeg je lid te worden van een club? Dit zijn een paar opties: de Karmann Ghia Club, KeverClub Roermond, Luchtgekoelde VW Club Nederland, Amescador Club, VW 412 Club Nederland, VW Bus Club Nederland en Volkswagen Cabriolet Club Nederland. Voor een volledig overzicht van alle organisaties kun je terecht op https://www.volkswagen.nl/over-volkswagen/beleving/volkswagen-clubs#keuze. Klik op ‘ontdek de clubs’ bij klassiekers en voila.

De Amescador was een kampeerauto die van 1967 tot 1985 werd gemaakt door Jan Ames en Cor Scheffel. De naam klinkt exotisch, maar het is een samenvoeging van de achternaam van Jan, ca van camper en dor van Dordrecht. Aan de basis van de Amescador stond de Volkswagen bestelbus en later de T2, T3 en de VW LT. De bus werd omgebouwd tot camper voor vier personen. Een demontabel bedstee-tentje dat onder de achterklep geplaatst kon worden (bijnaam kontzak), bood plek aan twee personen. De andere twee sliepen in de bus zelf. In totaal zijn rond de 800 Amescadors gemaakt.

VW-hobbyisten sleutelen graag aan hun wagen. Doe jij de Kever restauratie ook zelf? We kunnen webshop Paruzzi aanbevelen voor onderdelen. Accuplaten, achterbumpers, chassiskoppen, chokekabels, versnellingspoken, gaskabels, antennes, benzinemeters en bougies: ze zitten allemaal in het assortiment.

Qua bougies is er veel keuze. Voor standaard motoren kun je een set van 4 bestellen met als specificaties:

-schroefdraadmaat: M14 x 1.25;

-schroefdraad lengte: 19 mm;

-sleutelmaat: 21 mm;

-electrodenafstand: 0.8 mm;

-warmtegraad: 5.

Deze NGK bougies zijn geschikt voor alles klassieke Volkswagenmodellen met een van de volgende motoren: Type 1 motoren 10.1992 en later, Type 4 motoren, CT/CZ motoren 1980 (motor nr. 065011) en later. Je bestelt ze onder Paruzzi-nummer 42016 of origineel nummer 101000047AA.

Voor getunede motoren (Type 1 motoren 10.1992 en later, Type 4 motoren, CT/CZ motoren 1980 (motor nr. 065010) en later) raden we de set van 4 bougies NGK BP7ES aan.

https://www.paruzzi.com/nl